Powiem Ci, że jak zaczynałem grę, czyli ok. 3 lata temu, to słyszałem od każdego żeby broń Boże nie używać jakichkolwiek rzadkich kart (typu top talent czy złoty junior) wcześniej niz gdzieś po roku gry, bo wszystkich zmarnuję itd, nie ma szans 10,0 osiągnąć, karty rzucone w błoto. Można zrozumieć skąd się to brało, wiadomo, lepiej zaczynać trening jak masz w pełni rozwinięty klub, infrastrukrurę, coś tam zaoszczędzone gwiazdek na ulepszenia treningu itd, no i tych top talentów i innych jest w przyborniku tak z 15+, żeby było na cały skład z odpowiednimi talentami itd.
Z tym że, jak sam piszesz - ledwo co tam ogarniałeś, a wszyscy ci gracze koło 2.0 siły ostatecznie osiągnęli 9,6-10,0 i Cię wprowadzili do 1.1, a ja też całkiem podobnie miałem na drugim klubie, gdzie kupiłem cały skład juniorów w okolicach 17-18 lat po mniej więcej 15-25m za sztukę (czyli jak można się spodziewać mega koksami nie byli, chyba mniej więcej poziom top juniora) i spokojnie wszyscy, bez wyjątku w okolicach 25-26 lat mieli nie tylko 10,0, ale z reguły skille 4x100 i to bez ulepszeń treningu, bonusów z treningowych reklam itd, bo to poboczny klub. Do dziś nie wiem, czemu aż tak kategorycznie przy tytch radach ludzie obstawali, i to nie byle kto ale, guru polskiego goalunited typu @wispy pike, na szczęście nie do końca posłuchałem tych matołów i troszkę wcześniej zacząłem te karty rzucać niż po roku (chociaż tak z 2,5 sezonu jednak zaczekałem, chyba około 8 miesięcy, co później i tak uznałem za zbyt długi czas). 😄 Też słyszałem, że cały skład musi być 10,0, bo inaczej będzie ciężko wejść do 3. ligi, a tymczasem zanim wszyscy dociągnęli do 10,0 już byłem w 1.1. Być może to wyjątki, ale skoro jest nas dwóch, a w 1.1 miejsc jest tylko 12, to znaczy że jakąś żelazną regułą bym tego nie nazwał i też raczej nowym graczom nie radzę zbyt długo czekać, szczególnie teraz jak doszły obozy, masterclassy i cholera wie co, i trening jest jeszcze szybszy (chociaż limit skilla też większy).