#Atlas Arena - 🇵🇱 Łódź, Poland, Poland - 9 April 2025
1 messages · Page 6 of 1
fajnie by było gdyby miały jakiś ciekawy design, a nie po prostu naklejone logo zespołu/okładka albumu na koszulke
dlatego np ta z ich ryjami jest git
Trench mial bardziej pstrokowaty merch I fullprinty na wiekszosci ale ja chyba bym wolala to niz napis TWENTY ONE PILOTS na czarnej koszulce 😭
ja wole proste rzeczy więc mi to jak najbardziej pasuje
cały merch pilotów jaki mam to głownie ich logo na koszulce/bluzie
Nawet z czerwonymi paskami i czymś jeszcze by się dało pokombinować i by wyszło git
mam dosłownie tą samą bluzę tylko że pozamieniaj loga na te z ery trench
tyle że ta bluza z trencha faktycznie dobrze wygląda
taki meh ten merch, ta z twarzami moim zdaniem najfajniejsza
jest epicka
byłem blisko kupna ale prawie 200zł i do tego VAT za koszulke to za dużo
ale stwierdziłem że skoro wszyscy kupują teraz merch to właśnie zamówiłem taką bluze z trench
oooo ta jest coolerska
ja mam tylko jedną też z trench ale chyba powinnam wyposażyć moją szafę w coś nowego
podobnie, ale mam jeszcze koszulke z vessel
problem taki że zawsze wale się z rozmiarami i koszulka za mała a bluza za duża
to jest taki ból kiedy koszulka jest za mała 😩
jedyny merch jaki mam, pewnie nawet nie jest oryginalny bo go dostałam, ale ma takie coolerskie plecy że noszę te bluzę z dumą
Hehe no to ja pewnie brałabym właśnie ją, lubię takie minimalistyczne wzory
Racja
Oooo chciałabym taką bluzę!
Pewnie będę polować na Vinted, bo ceny w ich sklepie + wysyłka to dla mnie za dużo😆
łatwo tam taką dostać za 150-200zł
na olx też często są
dosłownie „niebezpieczne zakręty, ostrożnie”
to tyle
„I fly by the dangerous bend symbol” jako metafora do ignorowania ostrzeżeń i porzucenia ostrożności
chyba że chodzi o inny symbol XD
mniejsza widzę też jeden zupełnie nowy symbol
pewnie o ten pod logo zespołu ci chodzi
ślepy jestem XD
Jezeli chodzi o te ptaki, to ciekawym jest to że jest ich dokładnie 9. Są to pewnie sępy, pojedyńczy ptak to litera "y" w tytule albumu, jak sie spojrzy na okładke. Jest to kółko sępów i z tego co wyczytałem to one tak robią kiedy zbierają się nad martwym ciałem lub prawie umierającą zwierzyną. Dodatkowo jest to okrąg co może być nawiązaniem do Demy
"They are circling above" z levitate
Wyglądają też troche jak słońce...
tak, tego się właśnie domyślałem patrząc na historie z ich albumów, bardziej mnie interesowało do jakiej piosenki się będzie odnosić
jakbym miał zgadywać to obstawiam że chodzi o paladin strait, od jakiegoś czasu już mi się wydawało że fabuła skończy się klęską clancy'ego, i zabije go to, co sam budował. dokładnie o tym jest piosenka forest, a fakt że na jej okładce na spotify jest czerwona taśma potwierdza że należy do fabuły
Właśnie zastanawia mnie, jak to wszystko się skończy, bo wiele osób przewiduje klęskę Clancy'ego
Ale nie wiem, czy to by było dobre posunięcie ze strony chłopaków
No bo jednak ich muzyka ma dawać nadzieję i tak dalej, więc przegrana protagonisty w wymiarze symbolicznym byłaby zaprzeczeniem całego ich przekazu
jak dla mnie ma to sens, nie w taki sposób, że clancy umiera, ale w taki, że nie daje rady pokonać biskupów. patrząc na to ze strony tego co ich muzyka reprezentuje, nie da się pozbyć ze swojego życia depresji itd. na zawsze
więc to po prostu niekończący się cykl
Też nie wydaje mi się, żeby biskupi mieli zostać zniszczeni
Ale jednak jestem za tym, żeby Clancy nauczył się kontrolować sytuację
Tzn. nie da się pozbyć z życia problemów, ale można się nauczyć panować nad nimi, chociaż w jakimś stopniu
to było by najbardziej logiczne, ale podoba mi się idea że clancy nie rozumie do końca wszystkiego i stara się walczyć ogień ogniem
właśnie to, że mu się nie uda, nauczy go jak sobię z tym radzić
backslide w czwartek a następny musi być cały album 😍
Zdecydowanie zgadzam sie z Tobą, myślę, że takie będzie zakończenie całej historii. To chyba najlepsze i najbardziej dające do myślenia. Nie da się pozbyć wszystkich problemów ale da się nauczyć je kontrolować i w ten sposób zapanować nad nimi.
Nie chcę mi się rozpisywać więc wkleję tu mój komentarz z kanału Fearless Concern na YT (troszkę zedytowany) nawiązujący też do Next Semester. W skrócie myślę że zakończeniem historii będzie właśnie rozejm (truce) z blurryface:
"Start fresh next semester" reminds me of Truce lyrics: "The sun will rise and we will try again". Moreover, it feels to me like it could be main theme not only of Next Semester song, but of the entire album.
You will have to live with those dark moments of your life. Like Tyler will never forget the "car lights situation on the road". Bad decisions or sad moments happen in life all the time. It's a part of everyone's world that can't be eliminated. You can't change the past, but you can always start over. Start fresh.
"’I'll keep on trying, might as well, if you decide, all is well" - you can find a way to be okay, decide all will gonna be ok and conclude the truce with your inner demons. I feel like this might be how the Clancy story ends - truce with Blurryface. You can't fully defeat it, but you can learn to live with it so it doesn't affect you so much and find happiness. And that's a win. 💜💜💜
Btw, in Truce mv, Tyler is in the middle of a road as well as in Next Semester
hey, anyone searching for seated tickets in Lodz? 2025 April 9.
TAK! I do tego to będzie teledysk Josha🥳
Dzień przed zakończeniem roku, to będzie świetny wieczór
o mój boże coś czuje że będzie trapdoor na clancy tour
tyler na rolkach na istagramie dał cover trapdoor i zdjęcie z jakiegoś koncertu z 2009
a na tym całym filmie gdzie ogłasza że album jest opóźniony pod koniec gra coś co brzmi jak trapdoor
jeżeli tak będzie to to najlepszy koncert na świecie
Niech zrobią to przejście z next semester do trapdoor co teraz na tiktoku jest modne
Dla mnie git, przynajmniej będę już po maturach
Byłoby super
na pewno zrobili to z myślą o nas żebyśmy do końca mogły się skupić na nauce
hello!!! im from lithuania too and going to the concert in lodz!!!
Omg heeeyyy! Kaip smagu, cia dar keli lietuviai yra kurie vyksta:)
Is viso kokie 3 berods:) ir aisku visu musu draugai kurie galbut nera serve sitam
What seats do you guys have?
i have GA!
jooo as irgi su pora draugiu is lietuvos varauuu!! gal per koki ig group chata norit pasidaryti?:)
as nelabai naudojuosi discordu siom dienom kazkaip://
Joo!! As buciau uz tikrai:)
Mano ig benas_tenas lul
As savo draugus pridesiu irgi tada:)
pafollowinau ir pridejauu
Dar cia yra @hard dawn Ir @wraith flame is lietuvos:)
btw man rodos mes is anksciau pazystamos nes tu man kazkur matyta labai
oba dauginames
aisteri followinu per twitter omg
LEVEL UP: You are now level 2!
man rodos as tau rasiau jei neklystuu nes as @emifromtrench per twitteri
aaaa
słuchajcie backslide idźcie teraz słucghać
Czwarty raz już słucham
laba diena su vištiena
aš irgi followinu man tavo tweetus ištisai meta xD
aš irgi noriu, pafolovinsiu tuoj
REAL
totalny banger
Rodzina ma mnie dość
taka do krzyczenia piosenka, oby była na setliście
puść im backslide to może zrozumieją
jakoś się muszą z tym pogodzić
W końcu to Tyler coś robi a Josh sobie po prostu chilluje
ale i tak najpierw musiał to wszystko wyreżyserować xd
Myślę że już się w duchu pogodzili
ale przynajmniej nic już nie pcha albo nie ciągnie 😭
Tak jak w chlorine np
ahhhhh świetna piosenka
Grilla sobie zrobił
grill u gawrona? ja znam tylko grill u josha
Widzę nawiązania ale nie jestem w stanie ich zrozumieć jeszcze
Dopiero emocje opadają
Real
będzie analiza jak będzie tekst gdzieś będzie dostępny
Słuchaj ja już z napisów analizuje
Pierwsze wrażenie mam takie: Water's over my head - Tyler jest pod wodą, tonie, czuje jak coś go ciągnie w dół. Woda jako problemy, depresja itd. Zrobił by wszystko żeby ktoś podał mu pomocną dłoń np. przyjaciel albo Bóg (I'll take anything you have, if you could throw me a line). Ale trwa w cyklu. Przyjaciel pomógł mu nie raz, można by powiedzieć że aż wystarczająco. Mimo to i mimo całej pracy nad sobą Tyler wciąż wpada w pułapkę swoich problemów, czy uzależnień - znów schodzi na złą drogę (Backsliding). Jest rozczarowany swoim zachowaniem. Chciałby aby ktoś znów wyciągnął go spod wody, zrobi wszystko aby tak się stało. Ma jeszcze siłę (Strength enough for one more time). Może myśli że rzeczywiście przyjaciel jest już wkurzony ciągłą pomocą dla Tylera, gdy ten znów popełnia te same błędy - gubi, wyrzuca, rozdaje bułeczki - marnuje pomoc przyjaciela, nie korzysta z niej.
Powinien bardziej docenić jego pomoc i wyciągnąć wnioski aby nie powracać do złych zachowań które np. niszczą przyjaźń. (I should have loved you better). Myśli że to wszytko jest bez sensu (I don't mind if it's lonely, I don't mind if it's fair). Jest sobą rozczarowany, uważa, że przyjaciel powinien odpuścić pomaganie mu, bo Tyler i tak wciąż wpada w ten sam cykl, zaczyna walkę z problemami od początku i to go przerasta (Do you think that now's the time you should let go, it's over my head). Przyjaciel może być również zmęczony tym ciągłym wyciąganiem Tylera z problemów, a swoje życie też ma.
Co uważacie?
@wraith flame @hard dawn Jus pridejo prie ig chato?
nope
Tu pafollowinai mane per aisteris?
jo
Pridejau tave:)
nežinojau kad ten tu 💀
💀LOL
myślę że to trafna interpretacja
dla mnie też widoczne jest takie poczucie winy, polegające na tym, że nie ważne ile razy ktoś mu pomoże, on nie potrafi w pełni tej pomocy wykorzystać więc znowu popada w ten stan i koło się zatacza
moim zdaniem najlepsza z tych trzech co ostatnio wypuścili
ja bym zamieniła miejscami overcompensate z next semester
ale i tak wszystkie bujają
to widzimy się w boat city : D
który sektor?
P
No i ominęła mnie szybka wymiana opinii tuż po premierze😄
BACKSLIDE TO DOBRA PIOSENKA
Przy poprzednich dwóch jakoś tak obiektywnie wiedziałam, że są dobrze zrobione, ale nie ruszały mnie
A ta od razu do mnie przemówiła
Wciąż nie jest to to samo uczucie, co przy pierwszym przesłuchaniu Trench, ale wszystko zmierza w dobrym kierunku
I TO BĘDZIE ŚWIETNIE BRZMIEĆ NA ŻYWO!!!
omg!
ona jest właśnie taka super do śpiewania!!!
ty tez?
ja 13
O, widzę że nie tylko ja wzięłam pod uwagę Boga przy interpretacji - przy czym faktycznie tą piosenkę można odczytywać różnie, więc może też chodzić o przyjaciela/bliską osobę
Moje fav piosenka z Clancy na ten moment to next semester
Musze jeszcze troche pisuchac tej nowej
Ja właśnie Next Semester byłam trochę rozczarowana, ale po czasie zaczęła do mnie przemawiać bardziej
Ja wlasnie lubie takie szybsze piosenki
jak dla mnie to też next semester najlepsze
Ale backslide jest dobre
Wszystkie są w skali od okej do bardzo dobra moim zdaniem, co dobrze wróży dla całego albumu
TAK
Czekam na tą depresyjna puosenke z albumu
ale niewiele lepsze od reszty, jak narazie to są mniej więcej równe
💀
czuje że przy paladin strait się popłacze
Next semester będzie zajebiste live już to wiem
Oj tak, Next Semester na żywo
Będzie niesamowite
Jak będziemy wszyscy krzyczeć I DON'T WANNA BE THERE
Może dlatego tak mi te NS przypadło bo bardzo reluje z tekstem i tym wszystkim o czym opowiada 🫥
REAL
Moja interpretacja może być lekko zaburzona bo widzę siebie w postaci Tylera w tej piosence - właśnie w kontekście poczucia winy w stosunku do przyjaciela. Tak samo właśnie widzę swojego przyjaciela w postaci Josha. Uwielbiam to, że mimo, że tekst piosenki jest jeden, to może być interpretowany na wiele wiele różnych sposobów w zależności od człowieka, jakie ma doświadczenia, co przeżył. Każdy widzi w tekście cząstkę siebie
już mnie ciary przechodzą
Narazie u mnie NS>Overcompensate>Backslide
czekam na kolejną nutę bezpośrednio kontynuującą lore
ja NS>Backslide>Overcompensate
overcompensate czuje że będzie zajebiste na koncercie
zamówiłem też winyla i napewno mocno wejdzie na głośnikach
Same
bardzo dziwnie się pisze wplatając w polski te wszystkie angielskie słówka czasami spolszczone - biskupi, dema, lore
Właśnie to mnie trochę zastanawia, że na razie bardzo mało lore w tym albumie - w sensie okej, Overcompensate + jakieś detale z teledysków, ale jak na najbardziej skupiony na lore album (a taki zapowiadał Tyler), to te piosenki są takie dosyć neutralne
ja się czegoś takiego akurat spodziewałem
Zamierzam słuchać piosenek pilotów w drodze na egzamin na prawko za miesiąc
Może mi to jakieś szczęście przyniesie
on raczej mówił że ten album będzie bardziej wprost opowiadał fabułe, więc jeżeli będą jakieś piosenki o historii to będzie dało sie to wyczuć
pozatym jest też duży nacisk na teledyski, to jest nasze główne źródło informacji
smiesznie to brzmi dla mnie xD mamy jakiś dobry polski zamiennik na "Lore"? Jedyne co mi przychodzi do głowy to "historia Clancy'ego" czy cos w tym stylu
no bo bądźmy szczerzy, nie ogarnelibyśmy o co chodzi w overcompensate bez teledysku
Racja
Fabuła też pasuje
W Backslide aż się roiło od jakichś wizualnych nawiązań do Neda, biskupów itd.
uwielbiam te małe smaczki
ale to tylko takie nawiązania do fabuły
nie wiem jak wy ale ja mam nadzieję że po tym jak skończymy ten roździał z demą to kolejna era nie będzie się znowu skupiała na jakiejś fabule
bardzo chcę znowu czegoś takiego jak ST albo vessel, takie wprost opowiadanie o problemach
No to ja nie zawsze, bo irytuje mnie, kiedy inni są mądrzy i je znajdują, podczas gdy ja po prostu słucham sobie piosenki😆
Chce juz to posiadać w moich rękach
albo nawet coś pokroju scaled and icy, ale nie pod przykrywką propagandy tylko już tak na serio
Nadrobię lore czytając to
Dla mnie jak będzie fabuła - spoko, jak nie - też super
Grunt, żeby dalej wydawali płyty, bo są w tym świetni
ja ich nigdy nie szukam bo wiem że nie znajdę, wolę się delektować muzyką
tylko że za każdym razem jak już wydają to cały mój świat się trzęsie
Ale bez hiatusu tak jak zrobili to po blurryface 💀 to były ciężkie czasy
Może dobrze, że mnie to ominęło w takim razie
ja jestem w tym temacie trochę na odwrót, szczerze to wolałbym żeby zrobili sobie taką przerwe, nie tylko ze względu na ich dzieci i życie prywatne ale mi zajmuje bardzo długo ochłonąć po jednym albumie
Ale to takie pozytywne trzęsienie... no nie?
Rok czasu bez niczego
Ej serio, przecież Tyler ma teraz malutkiego synka, a lada moment wyruszy w trasę
a tu następny album jakieś techno połączone z d&b XD
W sumie prawda, ale niech chociaż robią jakieś update na insta 😭
można tak powiedzieć, cały okres do wydania płyty dla mnie to ciągłe myślenie o nich i o wspomnieniach jakie z nimi mam, czasami dołujące ale tak w gruncie rzeczy to podoba mi sie to że mogę jakoś spędzić czas
Heavy metal
omg tak!
w takim przypadku bym własnie przestał słuchać
nie jestem jakimś hejterem heavy metalu ale też nie jestem fanem

czasami posłucham electric callboy, to nawet nie prawdziwy metal
No dobra to chociaż całą płyta w klimacie HDS
wole spokojniejsze nuty
to by mi odpowiadało

oni robia takie rzeczy idealnie
Zawsze jak słucham Jumpsuit albo HDS to mam ciary
mam podobnie z hds, ale jumpsuit słuchałem już tyle razy że mi powoli przechodzi
Zlwaszcza Jumpsuit bo to mi przypomina bandito tour I jakie ryczenie bylo na starcie 😭
lepiej by dla mnie brzmiało gdyby było gdzieś w środku albumu
Jumpsuit jest w moim absolutnym TOP 5
zawsze jak słucham muzyki to zazwyczaj całymi albumami
często zaczynam i nie kończe więc jumpsuit się już nasłuchałem
Ja tak samo, lubię mieć pogląd na album jako całość, bo wtedy też łatwiej ocenić artystę pod kątem całości twórczości
a ostatni album taylor? 30 parę piosenek... tak dużo że nawet tego nie zaczynam, nie mam tyle czasu xD
pod tym względem to ogólnie jestem takim audiofilem z ocd, żeby posluchać jakiegoś albumu to muszę mieć idealną atmesfere i setup
pare dni temu mi przyszedł nowy gramofon i już zamówiłem clancy na vinylu
już się doczekać nie mogę
te winyle wyglądają świetnie
Ja po raz pierwszy też, potem lecą na słuchawkach na okrągło nawet w autobusie
nie wiem nawet gdzie konkretnie jest dostępny, po prostu kupiłem w preorderze w jedynym polski sklepie który sprzedaje ten album
czekam na lepszy merch, ten imo słaby, może jedynie czapka ok
LEVEL UP: You are now level 4!
bus to dla mnie też wyjątek, jak sie skupić nie moge to leci moja playlista na shufflke
Mojej mamie podoba się Backslide🥳
pokazałem mojej i powiedziała że brzmi jak "muzyka dla koneserów"
W sumie troche sie jednak ciesze ze zmienili date na 24 bo 17 też Billie eilish wydaje płytę i bym nie wiedziała na czym się smupic xd
wsumie to może ma troche racje, jak pokazuje kolegom ich muzyke np overcompensate to nie chce im sie nawet czekać do rozpoczęcia piosenki i juz mówią że gówno
Może to główny powód a tylko udają, że jest inaczej😅
bali się
ale szkoda że płyta nie wyjdzie dokładnie 9 lat po blurryface, cykl by się zamknął itd
No dokładnie
a na billie jakoś szczególnie nie czekam
ale rynek muzyczny rządzi się swoimi prawami
ja billie nawet nie słucham więc luz
Ja też nie, nie słucham jej w ogóle, ale wiele osób pewnie tak
mam tylko jakieś 4 zespoły i czasami puszcze jakieś piosenki które znam
nie mam dużych wymagań
Ja po tym co słyszałam na tik toku z nowej płyty Billie jestem ciekawa
Ale też lubię ja na ogół więc
Ostatnio nawet jej perfumy kupilam, banger totalny
Dostrzegam coraz więcej podobieństw między nami haha
a znasz może awolnation? to chyba ulubiony po pilotach
niektóre z ich piosenek są dziwne ale większość jest dobra
Zupełnie nie, ale dziękuję za rekomendację, jak skończy się maturalny szał, to sprawdzę ich piosenki
tu tu tu tututu tutut tu tu SAIL!!!
Hmm zapowiada się... interesująco
tą piosenke akurat musisz znać
Tom Rosenthal też dziwnie śpiewa, koleżanka mi go poleciła
wszędzie leciała gdzieś koło 2013
OFFICIAL MUSIC VIDEO for AWOLNATION's "Sail"
Watch the new AWOLNATION Music Video "Handyman" - https://youtu.be/nFWV97X_0Po
Get AWOLNATION’s new album, ‘Here Come The Runts’, available now at: https://ffm.to/runts
Megalithic Symphony available now on:
iTunes: http://smarturl.it/megalithicsymphony
Amazon: http://smarturl.it/awolnationamzn
Le...
a moje główne źrodło nowych artystów to spotify i to co mi poleca
Spotify polecił mi Kalandrę i to było jedno z najlepszych muzycznych odkryć w moim życiu
Zupełnie inna muzyka niż piloci
Ale bardzo dobra
chciałbym mieć takie nastawienie do poznawania nowej muzyki
lubie się czasem po prostu zamknąć z tym co znam i boje się nowych rzeczy tak szczerze
ojj coś o tym wiem haha
ale jeżeli już znajdę coś co mi sie podoba to będe się tego trzymał do konca
Nie martw się, jeśli ty nie znajdziesz muzyki - muzyka znajdzie ciebie
to akurat prawda, większość nowej muzyki jaką ostatnio znalazłem ukazała mi się jak miałem doła w busie i nie chciało mi sie piosenki zmieniać
i wtedy słyszysz coś i od razu się zakochujesz
ja mam tak, że jak znajdę coś bardzo ciekawego to celowo nie interesuję się tym dalej bo to jest coś w stylu rabbit hole - jak tam wpadniesz to nie ma odwrotu i mijają całe godziny i dnie na zgłębianie tematu. to może być muzyka, zespół, jakaś ciekawa historia, ciekawa branża cokolwiek. Dlatego wolę nie wpaść w taką pułapkę zachwytu bo poświęcę danemu tematowi chorą ilość czasu kosztem innych rzzeczy
no, może raz na jakiś czas
ostatnio tak miałem z formułą 1 i od tamtego czasu śledzę ją ze wszystkich stron i pod każdym aspektem, swoją drogą mega ciekawe, polecajka
wiem co czujesz, ale tak naprawdę to miałem tak tylko z pilotami, poza nimi nie mam jakiejś wielkiej obsesji. chociaż były takie mini-faze na gta albo inne gry
LEVEL UP: You are now level 6!
Ooooo koleżanka, z którą jadę na koncert, też uwielbia formułę 1
jak ktoś jest zainteresowany to polecam drive to survive na netflixie
jak w coś takiego wpadniesz to cały czas musisz czytać więcej i więcej na ten temat
piloci for life
No trochę tak jest
tylko że z pilotami to jeszcze wydadki makabryczne idą
szczególnie jak się jest kolekcjonerem
hahah dokładnie!
kupujesz jedną płyte i mówisz sobie że nie kupisz kolejnej, a tydzien później jedziesz po kolejną
Oj tak, ile oni tam mieli - 7 różnych winyli?
sporo ich było
jeżeli chodzi o clancy to w ciul
ale ja wole mieć tylko po jednym wariancie z każdego albumu, nie jestem aż tak powalony
ale mimo wszystko to przez te wszystkie lata wydali naprawdę dużo płyt i merchu
twenty one pilots to nie jest tanie hobby
I tak chyba nie jest najgorzej
Nie znam się na tym za bardzo, ale jak podałam koleżankom ceny biletów, to uznały, że całkiem znośnie
Znaczy dla mnie i tak drogo
jak na tak popularnych wykonawców to nie ma tragedii
Ale są artyści, którzy wyżej się cenią...
koleżanka mówiła że na sanah 500 zł to najdrożej było podobno więc.... wyobraźcie sobie jej minę gdy usłyszała ceny pilotów
ale i tak ticketmaster poleciał z opłatami serwisowymi
na sanah?!
Zgadzam się, strasznie dużo tam biorą
no tak usłyszałem, nie słucham sanah więc nie wiem ile w tym prawdy
wiem że sporo osób w polsce jej słucha ale że aż 500zł
dawid podsiadło też pewnie coś około tego
Oni przynajmniej grają u nas częściej i w różnych miastach🥲
nahh, jezdze na koncerty dawida i na koncert w czerwcu mam bilet za 260zl na te trybuny tuż przy płycie👀
a te miejsca sa najczesciej najdrozsze
dawid w czerwcu w gdańsku?
ja jade do chorzowa
ah
ale to wszystko zalezy od posrednika przez ktorego kupuje sie bilet
ticketmaster jest najgorszym ze wszystkich
nea, as grechenna jei ka
pridejauu!:)
Co tam napisane
2 maja w nowym jorku będzie sekretny koncert
bilety można kupić dzisiaj o 23
no ale nas to nie dotyczy
coś mam przeczucie że poza koncertem może też mieć jakiś związek z nagrywaniem teledysku
Szczęściarz
Hmmm w sumie oni tak lubią, więc może rzeczywiście
i do tego dopiero co opuźnili album, chyba by tak losowo nie grali koncertu w czasie kiedy powinni nagrywać
misiaki drogie
sprawdźcie story twentyonepilots na ig
powtórka z wydarzenia w NYC tylko ze bliżej nas
kierunek Berlin
Było NYC, teraz Berlin. Obstawiam że następne będzie mexico city
własnie chciałem się was spytać
napisał tutaj ktoś do nich? mnie w domu nie było cały dzień i nie wiedziałem o tym
a do berlina właśnie by mi się udało dostać
więc fajnie by było gdyby ktoś link udostępnił
i wysłali mi ten przycisk tyle że jak go klikam to po prostu wysyłam wiadomość "Get updates"
własnie mi odpowiadają ale ten przycisk nic nie robi
że akurat dzisiaj cały dzień na rowerze spędziłem
już nie wychodze z chaty przed komputerem bede siedział całą majówke
spoko jak uda mi się złapać bilet a nie dostanę urlopu z roboty to mogę ci odsprzedać XD
było by git, ja mam szkołe jak jest koncert ale wywalone na to
a wogule ile kosztował ten na nowy jork?
nie mam pojęcia
bo widziałem post że na ticketmaster po tych wszystkich podatkach chyba tylko 50$
więc bardzo tani
ja się ceną nie martwię, gorzej zgodą na urlop i dojazdem bo nie wiem czy ryzykować autem czy może pociąg ale kilka godzin więcej XD
auto już od jakiegoś czasu jest w stanie „pojeździ ale zrobić w najbliższym czasie” i się boję żeby nie rąbło w drodze XD
a taniej będzie do fulla zatankować i pojechać niz za bilety na pociąg XD
ja mam 17 lat, troche kasy odłożone i jedyna możliwość dojazdu to właśnie pociąg
w niemczech mam niby kolege ale on po drugiej stronie kraju mieszka więc nawet nie mam pomysłu gdzie bym spał
pewnie bym przeżył na energetykach całą noc
że też akurat się musi majówka zaczynać, żeby nie to, to bym spokojnie do poniedziałku miał zrobione
patrze właśne na ceny biletów do berlina tylko że intercity ma tragiczną stronę
ale z tego co widziałem to ze 130zł w jedną strone
zaczynam być troche zniechecony
okej jest nadziej, ludzie piszą że nie odpisują jak piszesz z komputera
spróbuje z telefonu
no super, okazuje się że jak piszesz z kompa to nie odpisują
tak odpisali mi
czekam na dalsze wieści bo już 17 a za godzinę sprzedaż rusza XD
come onnnn
ciekawe czy uda się kupić
u mnie już idealna sytuacja jeżeli chodzi o dojazd i wszystko tylko że teraz sie mama pojawia
pierwszy raz sam bym za granicę jechał więc troche mi nie ufa
a szkoda bo znalazłem pociąg idealny
kopa na łeb jej, nelsona założyć i dobranoc i lecisz
nie pozwól mamie zabronić ci jechać na koncert gdy masz idealną okazję
nie daj sobie zrobić tak jak ja XD
żeby mi nie zabroniła jechać do Warszawy to bym ich zobaczył w 2k16 jak miałem 16 lat
i jak udało się?
nwm jakim cudem było 2000 osób przede mną w kolejce jak działałem natychmiastowo
i taki ch…
nie ma już
ja próbowałem ale byłem 1000 w kolejce
no mi też się nie udało
a szukać kogoś od kogo można kupić nie ma sensu bo ludzie odsprzedają za 8tys
powinni zostawić tego ticketmastera i osobiście sprzedawać te bilety
"first come first serve" a ja dosłownie byłem chyba jeden z pierwszych którzy w to weszli a byłem tak daleko
po prostu od szczęścia zależy
ogólnie Ticketmaster to przydałoby się… a nie będę nic więcej mówił bo same wulgaryzmy mi się cisną na usta
ale doskonale wiemy o co chodzi
błagam żeby chociaż jeden z tych koncertów był w polsce
a wiadomo po ile chodzą bilety na takie koncerty?
I just got the tickets to berlin show, the tickets were 42 euros
no tak jak koleżka mówi, 42 euro ale ludzie odsprzedają za 2k
więc nawet nie próbuj
chyba że będziesz na czas
ur lucky
i was 1000 in the queue so didn't even stand a chance
I got them at the last minute
I just kept trying
Went into the queue like 4 times
I was 1700 when i first entered
mam już bilet na boat city, szkoda mi 2 tysięcy złotych
ale 42 euro to nie tak dużo, jak zrobią takie coś w czechach lub polsce to spróbuję
warto spróbować ale nie miej zbyt dużych oczekiwań
te do berlina się wyprzedały w 2 minuty, nie miałem nawet szansy kupić
nie no ja się nie nastawiam, nie jestem aż tak zagorzałym fanem żeby się bić o te bilety
Wow, szybko bardzo
Wiemy, ile ich było w sprzedaży?
Szkoda
Ja nawet nie próbowałam
Łódź mi wystarczy w zupełności
(+ byłam w tym czasie na innym koncercie, hehe)
how dare you w ogóle
nie no żarty żartami ale jakby zrobili trasę wyłącznie w USA i mieli nie zagrać w Europie w najbliższym czasie to i tak bym pojechał tbh
wątpię czy zrobią coś bliżej nas ale można mieć nadzieję
jeszcze trzy takie koncerty będą z tego co widzę na Twitterze ale wątpię czy coś u nas
pewno jeden koncert na kontynent
ale coolerska
Skoro nawet już na okładkę dali listy Clancy'ego, to musi być więcej piosenek odnoszących się do całej historii
Bo na razie raczej chyba dozują wrażenia, ale tym bardziej czekam na album
już sie nie moge doczekać kolejnego teledysku związanego z fabułą
tak się fajnie zapowiadało na początku, taki hype zrobili z tymi listami i do tego overcompensate a tu nic
lubie bardziej osobiste piosenki tylera, ale na fabułę czekam najbardziej
No potężnie nakręcili fanów, po czym w sumie niewiele więcej zdradzili
❗ Hej, nie wiem, czy widzieliście nagranie z tego pierwszego koncertu, ale wśród piosenek pojawiły się Trapdoor i Isle of Flightless Birds❗
Co może oznaczać, że w tej erze wracamy do samego początku
Thank you for streaming NatgyoTop on Instagram!
CHAPTERS:
Intro: 0:00
Overcompensate: 1:30
Pet Cheetah: 5:10
Fairly Local: 8:22
Holding Onto You: 10:47
Banter: 16:10
Mulberry Street: 17:35
Tear In My Heart: 22:45
Trapdoor: 27:17
Isle Of Flightless Birds: 33:00
Screen: 37:03
Nico And The Niners: 42:12
Jumpsuit: 43:52
Shy Away: 49:52
Backslid...
właśnie miałem pisać
tak się nie moge doczekać, trapdoor to jedna z moich ulubionych piosenek
BŁAGAM żeby zagrali ode to sleep w łodzi
mam nadzieje że setlista clancy tour to będzie to + piosenki z clancy
oby nie wywalili rzeczy z self titled
Raczej coś zmienią, ale przynajmniej jest szansa, że usłyszymy piosenki z wcześniejszych albumów
petycja żeby piloci zaśpiewali barkę
LEVEL UP: You are now level 3!
Obawiam się, że mogliby dosyć mocno pokaleczyć tekst + całe wydarzenie stałoby się jednym wielkim memem, a akurat bardzo lubię ,,Barkę"😄
oni nie muszą, my możemy ukraść show XD
wybija 21:37 tłum na arenie zagłusza chłopaków barką
XDDDD
to by dopiero mieli confusion
chociaż nie wiem czy tak długo będzie koncert trwał
Oj tak, już to widzę
nie no, jak o 18 się zacznie to raczej będzie po koncercie, tak nie dłużej niż 3 godziny pewnie
można się zebrać pod areną XD
Na ,,Barkę"? To by było... nietypowe...
Może support będzie długo grał
może troszkę ale znowuż na pyrkonie też się zbierali na barkę
😆 😆 😆
Kurczę, chyba mało wiem o naszym pięknym kraju
zbierz grupę Polaków w zakresie wiekowym 15-30 w jednym miejscu w okolicach godziny 21 i ktoś z barką na pewno zacznie XD
kremówkarz też był bandito
w końcu rzułty XD
matko bosko w mojej głowie zrodził się obraz papieża z żółtą taśmą
muszę to zrealizować
😶
Trzymajcie kciuki za mnie i @primal grail jutro
Matury się zaczynają
(I oby szybko się skończyły)
Wierzymy w was, dacie radę 💪💪
ciemno wszędzie głucho będzie co to będzie co to będzie
powodzenia na maturze
ejjj słyszeliście o tym że clancy "wyjdzie" tydzień wcześniej?
wybrane sklepy muzyczne będą grały cały album
strona tego wydażenia nie działa ale modlę się żeby polska się tam pojawiła
Niech mi lepiej przyślą pre order 17
głupio troche to zrobili
mogli wydać album 17 a teledyski dać 24
wiem że jeden sklep w polsce to organizuje tylko że 23 a nie 17
trochę mi się wydaje że nie pojade
gdyby to chociaż nie było dzień przed premierą albumu
widzieliście wywiad?
tyler powiedział że "finałowa bitwa" będzie dopiero po albumie
czyli że będzie jeszcze coś poza clancy jeżeli chodzi o fabułę
Mi niestety też nie bardzo
(Czemu nie Kraków???
)
Ale i tak super, że tak dużo się teraz dzieje przy okazji tego albumu
Oglądałam zaraz po powrocie do domu
Ciekawe, co takiego planują
Ale w ogóle oni są świetni w udzielaniu wywiadów, widać, że świetnie się tym bawią
też żałuję, że nie Kraków :c ale rozważam wyjazd bo jeśli będzie tam coś niespodziewanego to nie wybaczę sobie do końca życia, że mnie tam nie będzie
hejka pilociary i pilociarze - nie wiem czy to odpowiedni czat do tego, ale zależy mi aby znaleźć osobę, która mieszka w Polsce i wie o co chodzi z tą lokacją twierdzy w której ma się odbyć przedpremierowe słuchanie
pomijając fakt, że sama lokacja jest hen daleko od Warszawy to wie ktoś jak to ma wyglądać i czy trzeba coś rezerwować/płacić?? bo nie dokopałam się do żadnego info ze strony Twierdzy Modlin
poki co nic nie wiadomo poza data i miejscem, tez jestem ciekawa ale zazwyczaj na takich eventach wstep jest wolny
Ten czat jest chyba do wszystkiego, więc w razie pytań pisz śmiało
Ale odnośnie eventu nic nie wiem niestety
dzięki, dzięki nie byłam pewna, bo ten czat jest podpisany jako Atlas Arena, a ja się niestety nie wybieram raczej
dlatego fajnie by było pojechać na to słuchanie, ale no wypadałoby wiedzieć gdzie to jest dokładniej i o której
Pisz spokojnie, my tu i tak o wszystkim gadamy
Ej, piloci faktycznie będą w Mexico City
Czyli niestety z Europy to by już chyba było na tyle
Niby pierwotnie miał być odnośnie koncertu, ale szybko zmienił się w czat ogólny😆
understandable
a że się tak spytam to ktoś tutaj jest zainteresowany tą Twierdzą czy raczej olewacie?
Za daleko :((
nie dość że za daleko to jeszcze maturki 😔💔
Jeszcze nie jestem pewna, nie mam tak znowu strasznie daleko ale prawdopodobnie nie będę mogła
ja się zdziwiłam że to w sumie 40km od warszawy jest
Ja będę już po maturach i pytałam mamę, czy zupełnie przypadkiem nie jedziemy do Warszawy wtedy, ale niestety nie
Więc muszę sobie odpuścić
Plus chyba wolę przesłuchać album na spokojnie w domu, niż skakać tam z ludźmi do piosenek, których nie znam
where wady
prawie jak koncert tylko bez zespołu XD
Jakbym nie miała do Warszawy 6h jazdy to bym się tam zjawila
tak się zastanawiam czy by sobie nie zrobić tripa przez pół polski do wwa

którego ma to być?
23 maja
to ez auto już będę miał bo w poniedziałek idzie na warsztat
zalać wachy i w tripa 3h why not
jasny gwint skąd jest 6h do stolicy
Z lubuskiego obok Zielonej Góry 
Do Łodzi mam 3h
Latwa trasa
do boat city 3 a do default city 6? coś mi się nie matematykuje tutaj
łódź jest stosunkowo niedaleko od warszawy
ode mnie z Gdańska do Warszawki jakieś 3h a do Łodzi 4, nie wliczając jakichś tam przystanków czy cuś
No pa
To autem
A do warszawy jak bylam raz 2020 to jechalam pociagiem 8 h
💀
Z 2 przesiadkami
no tymi drogami to tak
ale są też autostrady i powinno być szybciej
A2
no to już troszkę lepiej ale nadal
Może jakbym miała sportowe auto to by było szybciej
e tam ja chyba się przejadę, jazda samochodem to będzie najlepsza część tego XD
ale ja to ja, ja mam świra na punkcie swojego Polo ❤️
ale je będę katował w drodze do łodzi XD
1.2 na autostradzie 5 bieg 5000 obrotów 140km/h na godzinę, jak się nie zagotuje będzie dobrze
Zmienilam caly region I miasto w którym będę zdawać
Kocham Bolesławiec
Jak nie zdam to od razu do szpitala psychiatrycznego wywózka
😭
ja w Gdańsku zdałem za 1 razem, nie wiem jakim cudem się udało ale 2 stycznia 2024 był najlepszym dniem mojego życia
ja na 99% jade
2? może 3? nie pamiętam ale początek stycznia XD
jednak 3 XD
sam się zawiozłem na egzamin Lką, szybka godzinna powtórka z instruktorem przed egzaminem i do PORDu
polecam tak zrobić w ogóle
można przed samym egzaminem objechać najpopularniejsze trasy egzaminacyjne i jest łatwiej bo wszystko w głowie na świeżo
Ja sobie wykupiłam 4h jazd żeby poznać miasto
I się zapisałam na egzamin
XD
ulala
ja się zastanawiałam, bo dojeżdża tam kolej mazowiecka, ale musieliby podać więcej info
nie wiadomo o jakiej porze ani gdzie konkretnie w tej Twierdzy to ma być
o ile się nie mylę to inne kraje mają ustawioną lokalizację na sklepy muzyczne?
yup, poza Polska i Holandia 
dlatego mam przeczucie ze to nie przypadek z ta dziwna miejscowa u nas XD
we shall see 👀 czekam na jakies info do jutra o tej 10 moze w koncu sie czegos dowiemy
na tej grupie na whatsappie wysylali kilka zagadkowych zdjec twierdzy z odliczaniem godzin I wychodzi ze jutro ok. 10 cos powinni oglosic
nie wiedziałam, że jest jakaś grupa na whatsappie
ale to dobrze, że chociaż planują coś ogłosić
w sensie, ja nawet nie mam whatsappa
dziwne, że nie zrobili po prostu kanału nadawczego na instagramie
może mam mylne wrażenie, że whatsapp powoli odchodzi do lamusa
wczoraj o polnocy wrzucili to 🤔
What’s happening?😳
Eeee... no mogło to zabrzmieć dziwnie, ale po prostu lubię móc się skupić na piosence, kiedy jej słucham po raz pierwszy
Nie no, jakbym miała bliżej do Warszawy (albo nie wydała połowy oszczędności na koncert😒 ) to bym pewnie pojechała
Trzymam kciuki!!!🤞
👀👀👀
Jakiś większy event? ARG/gra miejska? Spotkanie z fanami?
nah, konkurs z najbardziej basic pytaniem jakie moze byc
a to wiem że dali link ale na samym wydarzeniu
nie popisali sie kreatywnoscia
nadal pozostaje pytanie dlaczego akurat tam a nie w jakimś sklepie muzycznym
jak reszta świata
w regulaminie bylo napisane ze wejsciowki wygra 30 osob wiec zenada wielka
po co takie miejsce na smieszne 30 osob? XD
myślę że będzie możliwość kupić też?
Listening event in Poland !
to co oni organizują na 30 osób 💀
ale myslalam, ze bedzie kreatywniej a nie basic pytanie "Dlaczego to wlasnie ty masz wygrac wejsciowke na listening party?" 
bez kitu
na myśl przychodzi mi jedynie event w stylu tego przy premierze Trench, coś odwalili też w Warszawie
chyba w siedzibie Warnera
może coś takiego chcą zrobić znowu
Jedyny konkurs w czasach Trench który pamiętam to było streamowanie albumu
Aczkolwiek chyba wytwórnia która zarządzała regulaminem k wygraną (biletami na koncert) miała jakąś lukę w regulaminie i ludzie abusowali to
Więc się wkurzyli i powiedzieli że zamykają konkurs i już nigdy nic nie zorganizują związanego z pilotami
Czyli żeby pojechać do tej twierdzy na listening party trzeba wygrać te wejściówki?
żałosne
Ale powodzenia wszystkim !!
mam tak samo więc jak zobaczyłem że będą puszczać album wcześniej to miałem trochę nerwa
ale mam taki plan że będe unikał wszystkich mediów społecznościowych od 18 i dopiero jak oficjalnie wyjdą teledyski przesłucham cały album
na to wychodzi, takze powodzenia nam wszystkim, ciekawe jak beda faktycznie wybierac I czy komus bedzie sie chcialo to wgl czytac czy nie wybiora randomowo 💀
meh w takim razie, chciałam pojechać z kolegą, który pilotami się nie interesuje, bo samemu 40km w jedną stronę to średnio, ale tak to chyba szansa utracona
i też mnie to ciekawi czy będą to wszystko czytać, choć przypuszczam, że nie 😅
pewnie musieli zrobić jakieś pytania weryfikacyjne, żeby się ludzie nie rzucili na darmowe wejściówki czy coś
ciekawe czy inne kraje też muszą wygrać wejściówki :P
prawdopodobnie tylko u nas takie wymysly bo w wiekszosci miast wstep wolny I kto pierwszy ten lepszy zgarnia ewentualnie jakies fanty na evencie
imo mogli zweryfikowac znajomoscia lore XD tak jak robili to piloci przed tymi mini koncertami
Mam identyczny
Wolę sobie to na spokojnie posłuchać
Jeszcze gdyby było normalnie wejście to może ale nie opłaca mi się jeszcze z jakimś konkursem bawić
rel
kochani nie wiem czy widzieliście ale Tyler niedawno zagrał niewydana piosenkę na koncercie w londynie
jest cudna
SUPPORT THE CHANNEL!!!!
Subscribe: https://www.youtube.com/channel/UCnS0ASQOYQqmLYiwajqmOfg?sub_confirmation=1
.
Hey! Releasing music soon? Use DistroKid! Sign up here for a 7% Discount on your first year: http://distrokid.com/vip/jlanderson
.
Come join our Discord!: https://discord.gg/DK66JtUGHJ
.
Buy Me A Coffee? https://ko-fi.com/jlandersonmu...
miałem nie oglądac ale nie da się oprzeć
Dzięki
Nie mogę się już mega doczekać
Przyznam tylko że to cos zupełnie innego niż się spodziewalem
Nie mam pojęcia jak będzie wyglądać ta druga wersja
No dokladnie
Cos mi się wydaje że skoro pół godziny temu zagrali the craving to lada moment może wyjść nowy singiel
I jak tu teraz iść spac
Szczerze to wolałabym żeby z resztą poczekali i żeby był taki efekt wow
Z całym albumem
Ja już sam nie wiem, z jednej strony chce caly album naraz a z drugiej nie mogę się już doczekac
Rozumiem o co chodzi, ale jakoś też nie chcę żeby połowa wyszła za nim w ogóle przyjdzie ten 24 maja
Ale też się nie mogę doczekać
mam nadzieje że nie tak jak next semester
ale też nie zamierzam słuchać
pamiętam jak gorillaz robili takie akcje że grali niewydane piosenki z nowego albumu na koncertach i jakoś tak się wydarzyło ze zleakowali połowę albumu i to dosyć mocno zepsuło odbiór tego
Rodzaj muzyki zupełnie inny
to dobrze
bo nie rozumiem trochę fenomenu next semester
w sensie proszę mnie źle nie zrozumieć, jeżeli komuś się podoba to wszystko spoko
Tekstem podobne do reszty albumu, widać że cały album opiera się na niepewności co do przyszłości i zmartwieniom starzenia sie
tylko to brzmi bardziej popowo od całego SAI, a jednak SAI ludzie jechali za to, że wtedy piloty poszli bardziej w popowy rodzaj muzyki i bardziej taki do radia
a jak nagle wyszło next semester to każdy to kocha
albo ja mam błędne postrzeganie
Mi Clancy na razie wogule nie przypomina sai
Overcompensate to blurryface/trench, next semester to cos nowego a backslide też mi bf przypomina
w sensie też bym powiedziała że na razie Clancy (oprócz next semester) przypomina Trench bardziej
Mi się tak nie wydaje, bardziej mi się kojarzy z my chemical Romance
ano to też może
ale ogólnie nie rozumiem czemu fani nie lubią tak sai bo dla mnie to dobry album jest
Bo odbiega od normy jezeli chodzi o pilotów, album sam w sobie jest dobry ale nie przyjął się głównie dlatego że piloci są znani z depresyjnej muzyki a po drugie kto dzisiaj słucha pilotow
Już nawet nie mowa tutaj o samych fanach, moi znajomi którzy znają tylko stressed out i hesthens twierdzą że sai to totalna porazka
A to tylko dlatego że to nie to czego się spodziewali
mi się wydaje że fandom pilotów wcale tak nie osłabnął
wbrew pozorom myślę że jest mocno wierny
pewnie po ostygnięciu stressed out o wiele mniej normików że się tak wyrażę pamięta o pilotach
Fani są liczni ale piloci już nie są typowo w mainstreamie
Więc jeżeli ktoś słucha pilotow to jest po prostu tym gościem który ich słucha, na zawsze i tak będą kojarzeni jako ci od stressed out
no tak, ale w sumie to mi chodziło o fanów, że tak źle przyjęli sai
bo to tam co randomowy Jarek z ulicy powie to nic, ale wieloletni fani mówili że to ostra sraka
i mam wrażenie, że to właśnie głównie przez to, że nie dostali kolejnego depresyjnego albumu
Nie widziałem żeby ktoś jakoś strasznie jechal po sai, album był po prostu inny i ludziom się nie spodobał
Bo jeżeli patrzęc na to obiektywnie to trench i blurryface jeżeli chodzi o produkcję, lirykę i sposób przedstawiania fabuły były po prostu lepsze
Jeżeli dobrze kojarzę to Tyler kiedyś w wywiadzie nawet powiedział że glowny powód dla którego powstało sai była pandemia, że fabuła miała się rozegrac inaczej ale był potrzebny taki album filler
w sensie tak to prawda, że taki Trench to był o wiele większy projekt niż sai
ale blurryface trochę się zestarzał i to na gorsze imo
możliwe, że to są moje mocno subiektywne wrażenia, ale wydaje mi się, że na warstwie muzycznej niekiedy sai wyapda lepiej
chociaż blurryface ma hity jak ride i stressed out
Oj to ja się tu nie zgadzam, dla mnie blurryface dalej się mocno trzyma
Ja uwielbiam cały blurryface, szczególnie polarize i not today
Najlepiej się przesłuchuje cały album naraz, a z sai nigdy nie miałem takiego uczucia
w sensie no moje odczucia mogą wynikać z tego, że jak jeszcze chodziłam do podstawówki to mocno maglowałam pilotów i po prostu mi się przejadło aż do porzygu
hmm
nie no mnie się wydaje, że np. końcówka SAI była jedną z najlepszych w dyskografii pilotowej
przynajmniej na tamten moment zanim zaczęło się Clancy
To akurat prawda, redecorate na koniec jest dowalone
Ale reszta albumu zawsze mi przypominała taki mixtape
To nie znaczy że go nie lubię, sai jest bardzo dobre ale gdyby jednego albumu miało nie być to właśnie tego
mnie się zdaje, że jak już bym miała coś wywalać to self titled albo rab trochę
ale rab głównie ze względu na te dema
bo te niewydane na vessel to mają specjalnie miejsce w moim sercu myślę
To sie raczej nie dogadamy, self titled u mnie na podium
A regional at best też jest giga dobre ale mam to samo odczucie co z sai że to raczej mixtape
w sensie jakby self titled wyszło w remasterze to może jeszcze ale po prostu nie mogę czasem go słuchać jak Tyler tam skrzeczy momentami
możliwe
jak już mówiłam te dema są okropne ale te niewydane to perełka po mimo tego że to nie było najprofesjonalniejsze wykonanie
Mi się starsze wersje podobały, szczególnie ode to sleep i zakończenie guns for hands
House of gold też miało swój urok
ja już tak bardzo dobrze nie pamiętam całego albumu ale trees tak i brzmiało okrupnie
to na rab
Teraz już powinienem spać a ja przez te całe the craving skupić się nie moge
jeszcze dwa tygodnie do wydania albumu
więc specjalnie tego nie przesłucham
ale clancy zapowiada się tak dobrze jak trench
Produkcja była gorsza niż na vessel ale idea że Tyler nagrał to mając 17 lat sprawia że bardziej toleruje ta wersje
no tak to prawda
te niewydane też mogłyby wyjść w remasterze
slowtown albo glowing eyes
Trees oficjalnie wyszło w 2009 a sam powiedział że nagrał to mając 17 lat
Glowing eyes akurat wydali na bonusowej edycji vessel
Ale zremasterowali tylko forest i lovely
o
to nigdy nie słsyzałam
pamiętam że kiedyś przez moment na spotify naszym można było sobie dodać te piosenki ale szybko usuneli
w sensie nadal mam je w polubionych ale nigdzie nie moge dodać
No, ta wersja wyszła tylko w brytanii
aż pobrałam te piosenki i zmieniłam pliki tak żeby wyglądały godnie na spotify
Mam kupiona tą płytę a jak chce się je mieć na Spotify to można po prostu zmienić region vpnem
anathema w sumie też kul była
pamiętam jak byłam młodsza i przeczesywałam empiki w poszukiwaniu cd vessela
Ja głównie słucham tych starych piosenek z plików lokalnych ale unikam Spotify bo nie dość że obniża jakość dźwięku to jeszcze ścisza mi muzyke
Ja zamawiam płyty głównie przez internet i czasami serio głupie pieniądze wydaje
ja tam nie zauważyłam innej jakości dźwięku na spotify niż na yotuube czy gdzieś indziej chociaż słysząłam że na apple music jest bardzo dobra
ale może to też dlatego że mam budżetowe słuchawki do telefonu
Najwięcej ile dałem na CD pilotów to 350 zl
Za quiet is Violę t
Violent
No jak się ma dobre słuchawki to słuchac różnice
w sensie w moim przypadku to głupota kupować te płyty bo wydaje się na nie kasę a i tak potem ich nigdzie nie odtworzę bo radio jest zepsute
to jakiś ep jak dobrze rozumiem?
Tak
Wydali go tylko w Australii i sprzedawali przez jakieś 2 lata i już nie idzie go znaleźć
myślałam że za taki rarytas więcej pójdzie
Trochę żałuję że go kupiłem tak szczerze
Ostatnio próbowałem polować na self titled i rab ale sie poddalem
One są w stanie kosztoeac już powyżej 1000 zł
Jakiś czas temu ktoś sprzedał Johnny boy ep za 1300 zł i szczerze zdziwiłem się że tak tanio
Ta rozumiem, ale ja płyty głównie kupuje jako kolekcjoner
Lubię je słuchać ale na razie muszę sobie kupić jakis dobry odtwarzacz
Teraz głównie słucham z winyli
a jednak powiedziałeś że żałujesz kupna tej epki
W porównaniu Johnny boy 350 to taniocha ale mogłem się wstrzgmac
ja jedyną płytę jaką bym chciała to chyba wydanie specjale gorillaz z okazji 20-lecia
A i to nie ja kupiłem te ep, to jakis typo w internecie
ale no nie mam ani gramofonu ani nie stac mnie
Johnny boy to ogólnie chyba najrzadsza płyta pilotów i raczej nigdy jej nie zdobede
ja się nie znam na ich cdkach
kiedyś kupiłam blurryface i trench jak wychodził ale nie mam pojęcia gdzie są
A taki gramofon to też trochę kosztuje, sam taki budżetowy to z 600zl i trzeba jeszcze doliczyć głosniki, wzmacniacz i to wszystko
Ja mam wszystkie te regularne płyty poza sai
Nigdy nie chciało mi się kupić a na płytę która ma 3 lata jest w miarę droga
70 zł za zwykła płytę to trochę jest
może po premierze clancy się coś zmieni
widzę że Trench nawet ledwo 50zł kosztuje
Blurryface i trench można używane dostać za 20 złoty wiec To wszystko tanieje
Jakiś czas temu ktos sprzedawał singiel ride na płycie za 40 zł i do teraz żałuję że nie kupilem
dużo tych cdków mieli
Problem ze zbieraniem ich płyt w Polsce jest taki że za bardzo ich tu nikt nie zbiera i trzeba eksportować z zagranicy
mi się wydaje że jednak dużo osób lubi sobie przygarnąc winyle
nawet jak nie mają gramofonu
No pełno ich wydali, tak naprawdę każdy singiel miał płytę, potem jeszcze wydali pełno ep, i do tego wydania promocyjne albumow
to żeby w ramkę ozdobić czy coś
takie wymysły
cd faktycznie mogą być mniej popularne
szkoda że nie mieli żadnych b-sides
Najbardziej chciałbym mieć single z trencha na płytach bo mają fajne okładki
Ale są giga rzadkie
w sensie coś takiego jak gorillaz miało swego czasu albo arctic monkeys
że zawsze te single miały jakieś utwory które były tylko tam
Nigdy nie ogarnialem co to znaczy b side tak szczerze
a pamięam jak je sprzedawali chyba
albo może to te były
idk
ale na pewno był jakiś poboczny ep z vessel
Nawet nie wiem gdzie je można było dostać, ale teraz już nikt ich nie odsprzedac
no w sensie że po prostu jakieś utwory poboczne czy coś
też się nie znam na takiej terminologii ale w miarę ogarniam
Ta to było quiet is Violent
chyba na ich stronie
LEVEL UP: You are now level 1!
3 remixy i 3 piosenki na zywo
Pewnie tak
Wtedy nie byłem takim giga fanem więc tego totalnie nie ogarniam
nie wiedziałam że mieli jakieś remixy na płytach
a to giga fanem jesteś od sai?
Tak trochę przed
ja chyba miałam hopla na punkcie pilotów zanim wyszło trench
gdzieś między trench a blurryface
Słucham od 2015 kiedy pierwszy raz uslyszalem ride ale zagłębiłem się po trenchu
aa ja pamiętam jak u mnie na korytarzach w podstawówce leciało ride
ale wtedy się jakoś nie interesowałam nimi
chyba taki największy przełom pilotowy nastąpił właśnie w czasie Trench
ja w sumie szanuję ich za to że są w stanie dać tyle contentu poza albumem i teledyskami
bo po innych swoich artystach ulubionych tego nie widzę
Dla mnie to był teledysk chlorine
Zobaczyłem go na głównej gdzieś w 2019 i skojarzyłem że to są oni
No zgadzam sie
Ale poza pilotami jakoś innych artystów nie sledze
Tylko słucham od czasu do czasu
też tak miałam
aż potem to już mi się tak przejadło że nie słuchałam z dobre kilka lat
w sensie interesowałam się sai jak wychodziło ale już mnie aż tak piloci nie obchodzili
chociaż to co robili podczas sai to też było interesujące
ten koncert w robloxie...
chyba do dzisiaj mam jakieś itemki pilotowe na robloxie
Niedługo robią koncert w fortnite
w tym nowym trybie?
Będzie ciekawie bo ani razu nie grałem w fortnite
bo fortnite wprowadza jakiś tryb co wygląda jak guitar hero
Nie mam zielonego pojęcia tak szczerze
znając fortnite to zaraz wprowadzą jakiś skiny czy coś..
chociaż dziwnie by było widzieć josha duna strzelającego do ludzi w fornite
więc pewnie tego nie zorbią
Patrzcie to te chłopy z fortnite
no wszystko zależy od tego czy tyler i josh chcą
gdybym ja była artystą jakimś muzycznym to dziwnie by mi się patrzyło na mnie w grze
szczególnie tkaiej jak fornite
ale zakładam że chociażby jakieś utwory muzcyzne dadzą
Oni by raczej tego chcieli, to darmowa reklama
Boże już 2 w nocy a ja dalej tu siedzę
Za 4 godziny do szkoły wstawać trzeba
aj ges
ja mam wolne teraz
bo matury są
Moja szkoła zrobiła tak że matury piszą na hali a my mamy normalnie lekcje
ale ot może lepiej iść spać skoro na szóstą szkoła 
Więc lipa
moja szkoła jest zbyt mała żeby to zorganizować
Spać mi się właśnie nie chce przez the craving
jeszcze też dużo osób pisze rozszerzony angielski w poniedziałek więc też wtedy wolne
Tak losowo "wydali" koło północy piosenkę i jak tu spac
ja nie lubię tej praktyki
grania niewydanych piosenek na żywo
w snesie tych co mają być na streamingach
Jak dla mnie ma to sens jeżeli chodzi o wydarzenia takie jak MTV unplugged
Bo nie wiem czy wiesz ale zagrali tam jakaś piosenkę innego artysty ale wszyscy uczestnicy byli przeszukiwani i nikt tego nie mógł nagrac
a wiadomo jakiego?
kiedyś widziałam jak na behind the scenes z sai grali feel good inc. przez chwilę i fajnie by było gdyby zrobili tego cover na żywo
Ja lubie jak nagrywają covery w studio
cancer też jest dobrym coverem, nawet bardziej mi się podoba od oryginału tbh
ale ogólnie całe mtv unplugged było miodem na uszy
Nagrali też cover 9 crimes i dowiedziałem się nie dawno bo nie ma go nigdzie na streamingach
A brzmi dosłownie jak pełnoprawna piosenka z trench
na konecrtach z sai grali chyba intro z HALO
fajny taki wątek growy
lemme see
mnie tak nie jarają covery w których brzmi tylko pianino
W życiu nie grałem w halo więc nie znam ale brzmi epicko
Ja kocham te piosenki tylko z pianinem
też nie grałam (choć wszystko w swoim czasie) ale fajnie gdyby więcej jakichś utworów z gier robili
w sensie grali
Jest taka jedna bardzo dobra wersja cut my lip która zagrał na samym pianinie
Ta z siriusxm
w sensie nie mówię że są złe takie piosenki ale po prostu mi nie siadają tak bardoz jak inne wersje
a nie
mi się pomyliło z inną wersją cut my lip
Ja lubie takie odskocznie
LEVEL UP: You are now level 7!
tą z brooklyna
A ta z brooklyna jest chyba nawet lepsza
Mam ją na winylu i brzmi jeszcze lepiej jak ma się bas
Ten taki dźwięk który jest na początku sprawia że cały dom się trzesie
ja właśnie przez to że mam budżetowe słuchawy to ledwo słyszę bas jak słucham czegoś
Ja mam takie za 300 zł i powiem że też kiepskie
Ale i tak wolę słuchac z plików bo czuje jakby lepiej było słychać niż na Spotify
w sensie też ma mcoś za około 300 ale to jest najniższa cena praktycznie w jakiej można oczekiwać dousznych słuchawek bezprzewodowych
nie licząc tych z ali za 50zł
LEVEL UP: You are now level 2!
A
ja aż tak różnicy nie cuzje
ale też nie jestem mózgiem muzycznym
Ja właśnie nie toleruje ani dousznych ani bezprzewofowych
Ja lubię mieć nauszniki przewodowe
w sensie przez pewien czas nosiłam na kablu słuchawki douszne ale się szybko psuły
Ludzie mnie nigdy nie rozumieja ale lubię nie musieć się martwić o baterię i mieć wygode
nauszne też mam ale do komputera
a tak publicznie to mi dizwnie z nausznymi
trochę też muszę słyszeć co się dizeje wokół mnie a nauszne mają zazwyczaj lepsze wygłuszenie niż te do
Kilka razy w busie jak miałem bezprzewodowe zdarzyło się że zapomniałem podłączyc i odpaliłem muzykę na fulla
Mnie też czasem denerwuje że w nausznych nie słyszę otoczenia
Ale to też trochę ten główny zamiar, dlatego wolę słuchac jak jestem sam w domu albo na mieście czy w busie
Z mamą mam taki układ że jak mam słuchawki to ma po prostu pisać
ło jezuniu to mnie się tak nie zdarzyło na szczęście
ogólnie pod względem użytkowania te słuchawki są ok bo starczą na osiem godzin i po prostu też pudełko to ładowarka która starczy mi na tydzień bez podłączania
bo też cały czas ich nie noszę na sobie
Ja bym na pewno takie małe zgubil
ja jak jestem poza domem to słucham o ile mogę
I poza tym jestem taki że dla mnie jakośc dźwięku też się bardzo liczy
zdarzało mi się parę razy
i to głównie w mieszkaniu mojego dziadka a nigdzie indziej nie
nie wiem czemu
airpodsy są całkiem dobre
parę razy miałam na uszach
i basy są tam dowalone
Pewnie tak, ale przyznam że nie toleruje produktów od Apple
Nigdy nic od nich pewnie nie kupię
Jeżeli firma odwala rzeczy pokroju sprzedawania kółek do komputera droższych niż komputer do których się je mocuje to cos jest nie tak
no tak ale przynajmniej mają stabilne oprogramowania w porównaniu do windowsa np