#Slavic Balkans
1 messages · Page 1 of 1 (latest)
Dobar dan
TA = Traffic Announcement, prometne informacije se konstantno emitiraju na HRT-HR 1, HRT Sljeme i HRT Osijek. Na HRT-HR 2 se normalno uključuje TA za vrijeme izvještaja HAK-a.
@violet osprey međunarodna konvencija ovog šta je bio srpsko-hrvatski (ili hrvatsko-srpski) jezik se danas naziva BHSC 🙂 Bosanski, Hrvatski, Srpski, Crnogorski.
Slovenski (Slovenia), Makedonski i Bugarski su takođe Slavic Balkans, ali više različite od BHSC 😉
javi u OiV, da imaju grešku
Ma svi smo naši 😄
Slovence iskreno jedva razumem
To u Srbiji postoji na radiju Beograd 202, čak je RATEL zabranio drugim stanicama da koriste TA/TP
ima, 105.2 Zlatar Radio Mix
misliš li da će biti aktivan za 3 sata?
radi od četvrtka do nedjelje, znači da hoće
Ok
Imam tef6686 i receiver u autu. Vidjet ćemo hoću li ga primiti. Pokrivenost u cijelom gradu?
Off air?
@cunning yacht we have a channel for you too
🙂
ništa i niko ovde iz bivše Juge? 🙂
Nema nekih značajnih događanja
Mislim da nas ima desetak, ali ne pišemo svi (samo) ovde nego i u delu servera na engleskom.
slažem se
Idemo sa drugom među 8-18.5. u Balkan iz Češke. Preko Mađarske i posle Slavonija, BiH, Crna gora, Kosovo i preko Srbije kuči. Hteo bih da uradim u BiH ili CG privremeni webserver neki dan/noć.
više dana je nešto exYU na 100,2 MHz u Češkoj, ali nema ID i šta sam tražio, ništa iz FMlista, ir HRV, SRB, BIH... jezik je sto posto srb/hrv/bos (nije slovenački). Muzika mislim neka dalmatska neko srbska, turbofolk, ili nešto bosnsko. Ali u HRV samo R.Dakovo i takođe HRT Split, slušao sam stream.
koje lokacije u češkoj, ako se smije znati. možda je pirat iz vaše okolice
Možda je Radio Aktual iz Slovenije, oni često emituju takvu muziku
Da, bilo je
Momci, moja je bila greska, neverovatno to je bio Radio NET iz Maribora! Ali sto posto sam siguran slusao sam (osim muzike srb/hrv) voditelja vise puta hrvatsko-srpski, ne slovenački. Stalo se nešto učimo i posle 30 godina DXinga 😄
To je tvoj server u Požegi? Da li si pre toga aktivirao server negde drugde?
@dark waveHoće li biti još koji server?
Da
Sada ima u Kosovu
Postoji bandscan iz mesta Goraždevac blizu Peći, ne znam da li je autor član ovog Discord servera
https://youtu.be/dSq1ndIDMqw?si=cxvCDfNLbxJLLNQH
Inače smetnje (zujanje) na serveru su dosta jake, ne znam da li se mogu izbeći
Možeš li reći gde se tačno nalazi prijemnik? Sigurno nije u samom gradu Peći, zato što lokalne stanice iz tog mesta su dosta slabe
na karti je bila tacna lokacija. Hotel Panorama u klisuri Rugova. Radio je iz baterie na parkingu u vozilu jer u kuci je imao mnogo vise EMI smetnja.
Onda nije čudo što nema mnogo jakih stanica tu. Ta lokacija je u rupi, okružena planinama.
I pored toga je dobro što su tu bile i udaljenije stanice (Besna Kobila, Jastrebac, Kopaonik, lokalne stanice iz Prištine)
momci iz Balkana, bio sam prije nekoliko dana tamo, putovanje 12 dana, kroz Srbiju, Kosovo, Crnu Goru, Bosnu, Hrvatsku... nekoliko dana sam kuči, i u BiH su počeli emitovati DAB+ test 🤦♂️
Kanal 11B, Sarajevo i Banja Luka, možda i Majevica/Udrigovo 11C. Ima nekoga ovde, iz okoline ovih predajnika/odasiljaca, ko bi ga koristio?
Kad Kozara krene lovit će se u Zagrebu i okolici, za sada još ništa. Dodat će sigurno još programa
opa majevica mi je blizu
idem videti
preslabo je tu, treperi tuning al nece vise od toga
mozda eventualno uz tropo
ne znam da li Majevica radi... 100% info samo o SA i BL.
Majevica radi.
opa
idem upravo autoputem bg-zg nisam uopšte ulovio
evo me već kod zg
i radi kod Tebe u ZG? ili samo info da emituje?
Ne lovi se u Zagrebu jer je OIV na istom kanalu, informacija je da emitira - samo u testnoj fazi, moguće da su prekidi
hteo bih da neko skenira TII kodove preko USB prijemnik
šta je ovo za koordinaciju? Majevica i OIV isti kanal? 😄
Udaljenost je velika, ne bi trebalo biti problema u zonama pokrivanja, a što se tiče TII kodova koliko znam za sada nema
puno hvala! 🙂 hteo sam da uzmem zrakoplov iz Beča za BL i testiram 😄
Nema potrebe, jedan čovjek već lovi BL i kad se TII aktivira bit će ubačeno u DABLIST 🙂
super! Ko je ovaj, da li mozes? 🙂
iz Kutine je
znaš li ko je ovo? https://www.youtube.com/@ReyanD83/videos
@wicked quartz
evo da i ovde pustim, ulovio konačno
Kakva je kvaliteta zvuka? Nisam još pogledao podatke odašiljača itd
U Županji neće se moći ništa od toga čuti, di si ti ulovio signal? @amber plaza
nisam puno gledao, bio sam u žurbi
čini mi se odlično
Bačka Palanka
momci, ima li neko od vas, koji koristite ovaj DAB iz Bosne, USB prijemnik za DAB? sa softwerom QIRX ili slicnom...
ne lovi mi rtl sdr nikako
samo u autu lovim
išlo bi u Baču s vanjskom antenom sigurno.
slabije se i inače lovi Bosna ovde
tv sam jedino RTRS na analogu imao
nikad digitalni
ovo je profil terena s Majevice prema Baču, dakle antena vanjska na krovu, RTL-SDR i AbracaDABra i signal je sigurno tu
memam antenu za to jebem li ga
ako ćeš nabavljati, uzmi logaritamsku VHF III, možda ima neki dućan u Srbiji, ili Iskrine yagi
gledao sam nešto od Iskre uzimati svejedno, ali mi je dx već malo dosadio
sramota, išao sam preko Vojvodine kuči, prije 3 sedmice, i imao sam yagi 10 elemanata za VHF III u vozilu 😄
alaaa
sranje
ali znam ja čoveka u Kisaču, on je radioamater i ima sve i za TV i radio prijem. Vlastislav Ferko. Slovak je. Možda da ima nešto i za VHF III...
Gospodin Max van Arnhem iz Hoenderloa, grada u Holandiji nedavno je uspio uhvatiti signal Radio Srebrenika na frekvenciji 90,8 MHz FM, čime je ovaj lokalni radio iz Bosne i Hercegovine dospio na listu njegovih impresivnih prijema iz cijelog svijeta. Max van Arnhem je dugogodišnji zaljubljenik u tzv. DX-ing – hobi slušanja dalekih radio stan...
TII kodovi rade u BiH:
Sarajevo-Grdonj 1 1
Banja Luka-Šibovi 2 1
Mostar-Fortica 3 1
Bijeljina-Udrigovo-Majevica 4 1
video sam u FM/DABlistu
U Splitu ide na 92.4 narodna glazba bez RDS-a trenutno. Je l' transmiter za auto u pitanju ili nešto drugo? Ne mogu naći na FMscanu
Zaboravi broj svira
@sharp dragon možda ti znaš više
- pjesma već bez identa, mislim da je FM transmiter u pitanju
sigurno, kod mene na 92.4 talijani
MUX A radi s Vlašića na kanalu 22 UHF
Psunj. HR1, HR2, HRT-OS
snaga smanjena za 10dB
zašto?
Radovi. Sada je opet kao i prije.
@sharp dragon Hvataš li Radio Benkovac kod sebe? Mislim da RDS ne ide
Ne lovim ga u Šibeniku na serveru, probat ću idući tjedan, u ponedjeljak idem dolje autom pa provjerim
Bio sam danas u Benkovcu i barem u autu mi ne ide, nisam ponio TEF-a pa ne mogu provjeriti