#Slavic Balkans

1 messages · Page 1 of 1 (latest)

violet osprey
#

Zdravo!

violet osprey
#

Balkans

#

Slavic Balkans

wet willow
#

Dobar dan

sharp dragon
#

TA = Traffic Announcement, prometne informacije se konstantno emitiraju na HRT-HR 1, HRT Sljeme i HRT Osijek. Na HRT-HR 2 se normalno uključuje TA za vrijeme izvještaja HAK-a.

dark wave
#

@violet osprey međunarodna konvencija ovog šta je bio srpsko-hrvatski (ili hrvatsko-srpski) jezik se danas naziva BHSC 🙂 Bosanski, Hrvatski, Srpski, Crnogorski.

#

Slovenski (Slovenia), Makedonski i Bugarski su takođe Slavic Balkans, ali više različite od BHSC 😉

dark wave
gusty bluff
gusty bluff
fleet gate
#

ima li pirata u Hrvatskoj?

#

možda Zagreb?

sharp dragon
#

ima, 105.2 Zlatar Radio Mix

fleet gate
#

misliš li da će biti aktivan za 3 sata?

sharp dragon
#

radi od četvrtka do nedjelje, znači da hoće

fleet gate
#

Ok

#

Imam tef6686 i receiver u autu. Vidjet ćemo hoću li ga primiti. Pokrivenost u cijelom gradu?

fleet gate
sharp dragon
#

ne znam, jer sada sam u Dalmaciji

#

emitira se iz Zlatara, u Zagrebu se ne čuje

fleet gate
#

ah ok

#

stari grad ne javlja se

violet osprey
#

@cunning yacht we have a channel for you too

cunning yacht
#

🙂

dark wave
#

ništa i niko ovde iz bivše Juge? 🙂

sharp dragon
#

Nema nekih značajnih događanja

gusty bluff
dark wave
#

Idemo sa drugom među 8-18.5. u Balkan iz Češke. Preko Mađarske i posle Slavonija, BiH, Crna gora, Kosovo i preko Srbije kuči. Hteo bih da uradim u BiH ili CG privremeni webserver neki dan/noć.

dark wave
#

više dana je nešto exYU na 100,2 MHz u Češkoj, ali nema ID i šta sam tražio, ništa iz FMlista, ir HRV, SRB, BIH... jezik je sto posto srb/hrv/bos (nije slovenački). Muzika mislim neka dalmatska neko srbska, turbofolk, ili nešto bosnsko. Ali u HRV samo R.Dakovo i takođe HRT Split, slušao sam stream.

sharp dragon
#

koje lokacije u češkoj, ako se smije znati. možda je pirat iz vaše okolice

violet osprey
gusty bluff
dark wave
#

Momci, moja je bila greska, neverovatno to je bio Radio NET iz Maribora! Ali sto posto sam siguran slusao sam (osim muzike srb/hrv) voditelja vise puta hrvatsko-srpski, ne slovenački. Stalo se nešto učimo i posle 30 godina DXinga 😄

gusty bluff
sharp dragon
#

@dark waveHoće li biti još koji server?

dark wave
gusty bluff
gusty bluff
gusty bluff
# dark wave Sada ima u Kosovu

Možeš li reći gde se tačno nalazi prijemnik? Sigurno nije u samom gradu Peći, zato što lokalne stanice iz tog mesta su dosta slabe

dark wave
gusty bluff
dark wave
#

momci iz Balkana, bio sam prije nekoliko dana tamo, putovanje 12 dana, kroz Srbiju, Kosovo, Crnu Goru, Bosnu, Hrvatsku... nekoliko dana sam kuči, i u BiH su počeli emitovati DAB+ test 🤦‍♂️
Kanal 11B, Sarajevo i Banja Luka, možda i Majevica/Udrigovo 11C. Ima nekoga ovde, iz okoline ovih predajnika/odasiljaca, ko bi ga koristio?

sharp dragon
#

Kad Kozara krene lovit će se u Zagrebu i okolici, za sada još ništa. Dodat će sigurno još programa

amber plaza
#

idem videti

#

preslabo je tu, treperi tuning al nece vise od toga

#

mozda eventualno uz tropo

dark wave
sharp dragon
#

Majevica radi.

amber plaza
#

idem upravo autoputem bg-zg nisam uopšte ulovio

#

evo me već kod zg

dark wave
sharp dragon
#

Ne lovi se u Zagrebu jer je OIV na istom kanalu, informacija je da emitira - samo u testnoj fazi, moguće da su prekidi

dark wave
#

hteo bih da neko skenira TII kodove preko USB prijemnik

#

šta je ovo za koordinaciju? Majevica i OIV isti kanal? 😄

sharp dragon
#

Udaljenost je velika, ne bi trebalo biti problema u zonama pokrivanja, a što se tiče TII kodova koliko znam za sada nema

dark wave
#

puno hvala! 🙂 hteo sam da uzmem zrakoplov iz Beča za BL i testiram 😄

sharp dragon
#

Nema potrebe, jedan čovjek već lovi BL i kad se TII aktivira bit će ubačeno u DABLIST 🙂

dark wave
#

super! Ko je ovaj, da li mozes? 🙂

sharp dragon
#

iz Kutine je

dark wave
sharp dragon
#

@wicked quartz

amber plaza
#

evo da i ovde pustim, ulovio konačno

wet willow
#

U Županji neće se moći ništa od toga čuti, di si ti ulovio signal? @amber plaza

amber plaza
#

čini mi se odlično

dark wave
#

momci, ima li neko od vas, koji koristite ovaj DAB iz Bosne, USB prijemnik za DAB? sa softwerom QIRX ili slicnom...

amber plaza
#

samo u autu lovim

sharp dragon
#

išlo bi u Baču s vanjskom antenom sigurno.

amber plaza
#

tv sam jedino RTRS na analogu imao

#

nikad digitalni

sharp dragon
#

ovo je profil terena s Majevice prema Baču, dakle antena vanjska na krovu, RTL-SDR i AbracaDABra i signal je sigurno tu

sharp dragon
#

ako ćeš nabavljati, uzmi logaritamsku VHF III, možda ima neki dućan u Srbiji, ili Iskrine yagi

amber plaza
dark wave
dark wave
# amber plaza alaaa

ali znam ja čoveka u Kisaču, on je radioamater i ima sve i za TV i radio prijem. Vlastislav Ferko. Slovak je. Možda da ima nešto i za VHF III...

sharp dragon
#

Biokovo

dark wave
sharp dragon
#

Gospodin Max van Arnhem iz Hoenderloa, grada u Holandiji nedavno je uspio uhvatiti signal Radio Srebrenika na frekvenciji 90,8 MHz FM, čime je ovaj lokalni radio iz Bosne i Hercegovine dospio na listu njegovih impresivnih prijema iz cijelog svijeta. Max van Arnhem je dugogodišnji zaljubljenik u tzv. DX-ing – hobi slušanja dalekih radio stan...

sharp dragon
#

TII kodovi rade u BiH:
Sarajevo-Grdonj 1 1
Banja Luka-Šibovi 2 1
Mostar-Fortica 3 1
Bijeljina-Udrigovo-Majevica 4 1

wet willow
#

U Splitu ide na 92.4 narodna glazba bez RDS-a trenutno. Je l' transmiter za auto u pitanju ili nešto drugo? Ne mogu naći na FMscanu

#

Zaboravi broj svira

#

@sharp dragon možda ti znaš više

#
  1. pjesma već bez identa, mislim da je FM transmiter u pitanju
sharp dragon
#

sigurno, kod mene na 92.4 talijani

sharp dragon
#

MUX A radi s Vlašića na kanalu 22 UHF

sharp dragon
#

Psunj. HR1, HR2, HRT-OS
snaga smanjena za 10dB

sharp dragon
wet willow
#

@sharp dragon Hvataš li Radio Benkovac kod sebe? Mislim da RDS ne ide

sharp dragon
wet willow
#

Bio sam danas u Benkovcu i barem u autu mi ne ide, nisam ponio TEF-a pa ne mogu provjeriti