#Anime, manga dla świeżaka

1 messages · Page 1 of 1 (latest)

covert kite
#

Anime, manga dla świerzaka

grand stirrup
#

swieżaka
imo nie ma uniwersalnych mang "na początek", zależy co kto lubi jakie ma preferencje itd
jak kogoś pasjonuje sport to może być jakaś sportowka na start
a jak ktoś lubi romanse to inna seria

robust spruce
rose pollen
#

Myślę, że dobre na początek są dwa gatunki, dla chłopców shoneny(Dragon Ball, tasiemce jak Naruto, One Piece, Bleach itp), dla dziewczynek shojo/magical girl(Sailor Moon).
Tak to się zaczyna.
Jednak w przypadku osób dojrzałych lepiej zacząć od bardziej ambitnych tytułów i tutaj wtóruję @grand stirrup że to zależy od indywidualnych preferencji.

thick valve
#

Według mnie dla chłopaka to na pewno Dragon Ball, Naruto, Black Clover

covert kite
#

Anime, manga dla świeżaka

sacred veldt
#

Nie ma dobrej odpowiedzi. Zależy od tego ile ktoś ma lat, czy oglądał coś z fantastyki. Czy czytał coś z fantastyki. Czy gra w jakiejś gry.

#

Jeśli ktoś by polecił Dragon Balla mi to pewnie bym nigdy nie chciał niczego obejrzeć.

#

Kolegę wciągnęło Atack on Titan. Ja wróciłem do oglądania po latach właśnie przez Atack on Titan ale przyszły potem inne serie. Wiem, że dla całkiem zielonych ale starszych to dobre było Koe no Katachi

feral mirage
#

Wydaje mi się że polecanie komuś tasiemców pokroju OP/Naruto nie ma totalnie sensu. Jeżeli polecamy komuś jakieś animu to najlepiej się zorientować co go ciekawi. Weźmy np ze osoba interesuje się mechami to poleciłbym jej Code Geass. Mamy tam mechy i bardzo ciekawą fabułę.

rose grove
#

Także najlepiej jakby autor tematu podał "pi razy oko" jakie ma zainteresowania/ co lubi mniej więcej oglądać

hollow shard
#

Jibaku Shounen Hanako-kun, polecam bardzo, fajna fabuła, jest to komedia połączona z horrorem romansem, i zachęcam przeczytanie mangi jak i obejrzenie ekranizacji