Даме и господо представљам Вам први аирсофт аутомат Застава М64/70 са глоданим сандуком.
И ако су делови од ЛЦТ-а било је потешкоћа и дорађивања како би све фино легло, морам напоменути да је глодани сандук много чвршћи од пресованог и да спољна цев у њему чврсто лежи, толико чврсто да сам је једва нагурао.
Пре пар дана заврших реплику, најискренији да будем испала је боља него што сам очекивао.
Пушка је знатно тежа у односу на АКМ којии има пресовани сандук, и планирам убудуће да направим исто и М72 ПМ са глоданим сандуком и наравно не смем изоставити М84.
Али прво морам пробати некако да исцимам ЛЦТ да ми пошаље засебно глодани сандук, јер најискренији да будем распаривање 2 реплике да би се направила једна нија баш јефтин спорт.
#Застава М64/70
1 messages · Page 1 of 1 (latest)
Svaka tebi čast za uložen trud👏
Хвала 🤝
Jedino što je ovo M70B, M64 je drugačije izgledala (rukohvat je bio drveni).
A tek kod modela M70B1 se pojavio taj zasečeni kompenzator trzaja (zaštitnik usta cevi), do tada je bio ravan. E, ali tada je i sanduk uveden od presovanog lima.
Ali svakako to ne umanjuje tvoj rad i trud.🤗
Tih modela M64 je vrlo malo i bilo, njih je Zastava kopirala od zaplenjenih Kalašnjikova od albanskih graničara. Tek posle toga smo kupili određenu količinu AK47 i dobili licencu za proizvodnju.
M64 sa preklopnim kundakom je poznat po tome što je kundak uzet sa automata M56.
I na ustima cevi je postavljen fiksni tromblonski dodatak, slično kao kod PAP M59. Čak je i okvir bio sa 20 metaka.
Imali su u tom periodu nekoliko varijanti dok nisu usvojili modele M70A sa preklopnim kundakom i M70B sa fiksnim drvenim kundakom. Kasnije su razvijali druge varijante. Najkorišćeniji su bili modeli M70AB2 i M70B2.
Зато сам и ставио М64/70, зато што је се у м64 шрафила цев као код АК 47 Тип2 и Тип3.
Исто тако и качење кундака је приближније м64 него м70.
Имам и заштитник навоја који је раван али овај коси више преферирам.