#Izveštaj organizatora "Perimetar 4

1 messages · Page 1 of 1 (latest)

eager basin
#

Iza nas još jedan Perimetar u nizu. Kao što je neko dobro primetio, vraćamo se na staze ozbiljnijeg MILSIMa. Ali o tome kasnije...

Na susretu prisutno oko 250 učesnika. Primetili ili ne, nakon nekoliko susreta na poziv, ili polupoziv, otvorimo kapije Borića za sve zainteresovane. Čisto da se malo premerimo, proverimo, i zavirimo na AS scenu iz ptičije perspektive. Da vidimo ima li još timova kandidata za neke buduće invite susrete, a da nas bude više od 100 120 onih malo zajebanijih?

Okreni obrni, mišljenja smo da su na susretu igrale tri grupe softera. Prva grupa onih koji su iz milsim priče i uživali na maks, jedna manja grupa koja se tu trudom i radom pronalazi, i naravno treća takodje manja koja je potpuno zalutala i još ne razume, i možda nikada neće, čari milsima. Bez zamerke naravno, možda smo delom i mi "zaslužni" što se renterska grupacija raširila na sceni poprilično, pa pored samosaplitanja po terenu, sapliće i ostale prisutne. Valja raditi na tome zajedno. Na starijim timovima je da edukuju, razbude se, rade, združuju treninge i slično...

Noćni deo, opet pola pola... Jedni super motivisani, dok drugi manji deo puši džoint oko vatre i vajka se kako nema kontakta, dok okolo milsim radi svoje... Generalno, onima kojima se igralo bilo super, onima kojima baš i nije...nije...

Što se mene lično tiče, MVP susreta Vulin i ekipa. Bez smaranja dečaci čuvaše bazu par sati pod jakom borbom, onda vadili trnje iz p... čisteći prolaz komvoju... Pored Horneta, Armagedona, Brigade, Kornjača... Onako ekipa baš za respekt... Ilija sa BRATOvcima i onim šporetom na točkovima, standardno unose zanimljivost na svoj način. Šteta što Relja nije bio na gejmu. Biće prilike, zanimljiv momak...

Kamp manje više vraćen u ok stanje, naoredovali ste po pitanju smeća i ponašanja u kampu, uz par manjih zamerki.

#

Elem, ASKA se okreće daljim obavezama u domaćem prvenstvu, da se malo igramo zajedno. Zahvaljujem svima na dolasku, učešću. Posebno hvala ekipi Crvenog Krsta koja je svojom vežbom znatno doprinela realnosti susreta.
Svima još jednom hvala, sa većinom se vidimo na nekoj invite milsim priči tokom sezone..dok ostali moraju proći još neki krug open susreta širom SRB kako bi možda razumeli šta je pisac hteo reći.

Ostajte nam dobro do narednog druženja ❤️

#

Na ovo bih dodao i svoja lična zapažanja kao moderatora koji je išao sa vodom 2 šešira (Hornets/Armagedon/ARAD WST)
Moja uloga u pratnji ovog voda je bilo davanje informacija vezanih za same misije, kao i davanje određenih saveta vezanih za konfiguraciju terena i sl. Aca iz Hornetsa je u potpunosti bio zadužen za komandu ovim vodom i mislim da je odradio super posao. Da ne bih sad dužio gde smo išli i šta smo radili, osvrnuću se samo na dobre i loše stvari koje sam primetio tokom celog dana.

Generalno mi se čini da nije bilo nekih zamerki na ne priznavanje, bar ono što sam ja uspeo da vidim. Takođe dosta igrača je željno milsima i zahtevnih misija. Ne mogu 100% da se složim da bi invite only susreti doprineli razvoju naše scene. Svakako bi podigli možda kvalitet samog susreta, ali bi možda neki mladji timovi ostali uskraćeni da kod nas probaju bar deo milsima. Ok je doći, probati, i reći jbg ovo nije za mene, nisam tako zamišljao, itd... To ne treba da odvrati ljude od Milsima niti treba popljuvati organizatora jer ko je nekada organizovao susret zna da to uopšte nije lako.
Tako smo recimo u zadnjih par godina eksperimentisali sa obrocima. Prvo smo pravili kuvano jelo i pauzu u sred susreta što je znatno kvarilo tempo susreta. Prošle godine smo davali pakete svima ali dosta je ostalo po terenu nepojedeno. Ove godine smo imali kuvano jelo (Pasulj) za sve koji su došli u petak, dok je za subotu bio plan da svako uzme šta misli da mu treba kako ne bi ljudi vukli sa sobom nepotrebno da bi na kraju bacili. Videćemo kako ovaj aspekt da poboljšamo u narednim susretima.

#

Ono na šta bih skrenuo pažnju je to da ne znam koliko puta sam morao da ponovim igračima da nose naočare na parkingu, na hroniranju, u in game bazi... Mi hoćemo kao as zajednica da se unapređujemo, da radimo podele po LO itd, a i dalje svi ne poštuju ono prvo pravilo AS-a. Situacija u kojoj ljudi u bazi sede i skidaju naočare, a jasno je navedeno da je baza in game je nedopustiva. To kažem zato što ja u tom momentu imam informaciju da dva voda šlemova treba svakog časa da udare na bazu, a nekoliko šešira nema naočare. Ne želim da odam informaciju da će biti napadnuti jer time kvarim užitak drugoj strani koja možda polako pravi obruč oko baze, a opet ne mogu ni da gledam kako će neko da popije rafal u oko jer mu je eto teško da nosi ceo dan naočare. Ispada da su meni važnije vaše oči nego vama samima. Mislim da ćemo naredni put tražiti da se zaustavi ceo susret na svim tačkama dok svi ne vrate naočare, i da ćemo morati da javno saopštavamo zbog kojih timova se prave pauze. Stvarno ne znam kako da ovu stavku dovedemo u red.

Sve u svemu, milsim je za one koji to vole jedan poseban užitak. Čar je i kad ostaneš bez kuglica negde duboko u terenu pa pošalješ 2-3 čoveka do baze da donesu dopunu. Njih nema a kuglica je sve manje. Tako sam imao priliku da vidim kako ljudi presipaju jedni drugima kuglice iz okvira kako bi mogli što duže da drže položaj. Ista priča može da bude i sa vodom. Jbg ako nema vode, pošalje se kurir ili dva da donesu neki balon vode na položaj.
Zaključak je da bi svako trebalo da proba ovakav tip airsofta. Neće se svima svideti i to ih ne čini “manjim“ airsofterima od onoh kojima se milsim sviđa.
P.S. Svaka čast momku iz Hornetsa koji je dan pre susreta izašao iz bolnice a ostao je aktivan tokom celog susreta