#OP "Perimetar 4"

1 messages · Page 1 of 1 (latest)

sinful aspen
#

Dnevno-noćni MilSim susret u organizaciji "A.S.K.A." Lazarevac.
Podela na dve frakcije (šlemovi i šeširi) označene crvenim ili žutim pečom.
Frakcije su krenule iz svojih baza na izvršavanje zadataka.
Zadataka je bilo gomila, od napada na protivničku bazu, zaseda, patrola, miniranja,...
Teren je bio zahtevan, ali uspeli smo da napravimo blizu 18-20km.
Borbe su se vodile na svakoj tački susreta.
Organizator se potrudio da organizuje što više zadataka i baza. Pokretni respawn je napokon imao svoju ulogu, obzirom na veličinu terena, koristili smo ga maksimalno.
Moje lično mišljenje je da je na ovolikom terenu falilo još ljudi, obzirom da pojedine vodove iz moje frakcije nisam video čitav dan jer smo non-stop imali zadatake.
Zahvaljujem se organizatoru, ali posebno pohvaljujem vod 3 na zalaganju. Uglavnom su naši zadatci bili da branimo određene lokacije od juriša tri puta jačeg neprijatelja.
Zamerke se odnose na skidanje naočara u bazi (ali su ti pojedinci odmah bili opomenuti). Baza i respawn su bili in-game, tako da su više puta napadane tačke.
Smeće je ostalo u bazi šešira, ali smo lično skupili sve i ubacili u džakove pre napuštanja baze.
Noćni deo je lepo zamišljen, ali malo konfuzno izveden od strane šešira. Nismo se dobro dogovorili i podelili. Išli smo u velikoj grupi na uništenje dalekovoda, nismo koristili prednosti noćnih uređaja za osmatranje što je i rezultiralo time da smo uništili 2 od 3 dalekovoda.
Sve u svemu, ima mesta za poboljšanje kvaliteta susreta. Ali pre svega timovi moraju da rade na međusobnoj saradnji.
Vidimo se naredne godine.

proper copper
#

Ispred AST Armagedon iznecu svoje utiske.
Bili smo u vodu 2 sesira sa Hornetsima i WST Arad.
Pre svega bih pohvalio Aske sto su se vratili "pravom" milsimu. Kao neko ko je ucestvovao i na ranijim gejmovima Road to Dust pa nadalje, ovo juce je prava stvar. Iako je na prethodnim Perimetrima bilo misija, ipak je akcenat bio na manjem prostoru i kracim distancama sto objektivno nije milsim. Juce su bile duge misije, sa puno hodanja i mnogo truda. Mi smo 5-6 sati bili u dubini terena, posle slobodno mogu reci epske borbe kod jezera, 80% nas je ostalo na dva-tri okvira. Ipak nastavljamo dalje po zadatku. Tek oko pet popodne stajemo prvi put na pola sata. Ovakvi gejmovi trebaju nasoj sceni, koji zahtevaju trud, timski rad, koordinaciju i definisane uloge. Ovim putem bih se posebno zahvalio Aci iz Hornetsa na dobrom vodjstvu.
Nisam video vece nepravilnosti osim skidanja naocara, cak ni opomene moderatora nisu pomogle.
Hvala Askama na organizaciji, nastavite ovim putem!

#

Svakako mozes da olaksas sebi, ne znam kako si bas dosao do 20kg u rancu? Ako podelite izmedju sebe kuglice i hranu nema sanse da bude 20kg

proper copper
#

Uvek je bilo tako da ti uspeh gejma zavisi od timova u vodu. To je prica stara koliko i airsoft

#

Meni je smesno iskreno kako ljudi ne mogu da se dogovore u vodu. Na velikim inostranim susretima su podele u cetama gde ni 20 ljudi nije dovoljno da se nesto uradi

proper copper
#

Mi smo u vodu imali moderatora od pocetka do kraja. Ne mogu oni da isprate sve sto se desava, to je nemoguce. Nije mi jasno sta su trebali novima da objasne?
Da me ne shvatis pogresno ja nemam interes da ih branim, vrlo cesto sam ih kritikovao

robust hatch
#

Apsolutno se slazem sa svim sto je Milos napisao.

Hajde i da sklonim kotizaciju sa strane, prvo vode po sponovima nije bilo. Takodje bedno obelezen spon zutom trakom, isto su nas “zajebali” jer sam svu hranu, vodu, bocu za hpa ostavio u bazi jer je tako receno, nismo mogli doci kasnije do baze osim da ides sam peske da se probijas.
Teren je top, mozda i najzahtevniji na kojem sam bio.
Moderatori su se vozikali po terenu, da pitas nesto samo sto te je otera u k…
Sto se mene licno tice ja sam zavrsio sa Lazarevcem. Bolje da sam otisao da se napucavam sa nerealnima, nego dosao opet ovde…

proper copper
#

@sinful aspen mi smo vode imali ja mislim jedno bar 40-50 balona?

proper copper
robust hatch
# proper copper Mi smo samo poneli manje kuglica iz baze nego sto smo mislili da ce biti dovoljn...

Ja sam imao 12 okvira na sebi, cca 1800bbs. Meni je to bilo ok, potrosio sam pola, bez ijednog rafala. Sve mi bilo singl, cak sam i flenkovao sesire dva puta im dosao sa ledja.
Dosao sam do one kucice pred minobacace, i tu sam zamolio da mi sipaju u malu flasicu vode. Mi nismo imali po sponovima. Nas vod 2 je bio Vanguard, Strum i Bugari. Naravno Bugari po obicaju otisli svojim putem, uz pomoc Radica smo drzali pola voda i radili aktivno misije.

Nije mi jasan organizator, imas 4 tima Bugara samo, i ti bacas na dva voda umesto zbog komunikacije da ih stavio na jedan vod i sa njima na engleski i tjt.
Ovako se samo komplikuje, na kraju smo ostali na pola voda. Komunikacija sa HQ nula, neko ne zna kako se programira stanica, umesto da se objasni, dobijes napusavanje.
Tako da koliko sam cuo price za Lazarevac, osim terena, koji je TOP, sve ostalo je velika nula.

gusty wedge
#

Uh dal je toliko bilo lose 🫣

proper copper
#

Sto se tih radija tice mi smo se tu jedva snasli, verovatno moze da se ukuca rucno da bi se povezao na tu njihovu mrezu repetitora ali preko kompa traje 30 sekundi ako i toliko, nama je na parkingu podesio momak iz Kornjaca

proper copper
#

@mossy inlet Aj napisi i ti sta si zapazio

#

😂

mossy inlet
#

S obzirom da sam prvi put bio, mogu samo da ophvalim moderatora koji je bio sa nama generalno sam organizacijom zadovoljan, obrok je sramota za kotizaciju (da ne tupim dalje o tome jasno je) jednu akciju sam propustio jer sam bio u grupi koja je isla do baze po municiju, misije nisu nesto komplikovane bile, taman kako treba; momci iz hornetsa i Nikola i Filip iz Armagedona isto veliki razlog zasto sam se dobro proveo jer su odlicni za komunikaciju i igru, nisam primetio neko nepriznavanje ili bilo sta slicno tako da solidan 8/10 od mene

sinful aspen
# gusty wedge Uh dal je toliko bilo lose 🫣

Nije uopšte bilo loše za one koji su navikli na MilSim misije i zadatke.
Oni koji su očekivali čistu arkadu su verovatno razočarani, pogotovo sa pešačenjem od dvadesetak km.🫣

sturdy solstice
#

malo citam pa da odgovorim. mozda ce neko i bolje kasnije. licno sam istovario u svaku bazu 30+ flasa po 5 litara vode. tako da komentar da nije bilo vode ne pije VODU. na milsim gejm se ne ide sa flasicom od pola litra vode kod sebe. ja nosim kamilu sa 3 litra npr. Uz duzno postovanje ni Bac ni Barajevo nisu milsim tereni. to sto se u srbiji sve duze od 500m naziva milsim je omasena organizacija.Bugari su se prijavili da igraju odvojeno tako da nismo mogli da sastavimo sve u 1 vod.nisu hteli zajedno i tako je i bilo.trazili smo samo od vas da ponesete svoju dodatnu opremu u baze da moze noc pre da pocne.kad se ode u kamp onda krecu rostilji i vecerice i od nastavka gejma nema nista.za respown u pescari su moderatori znali jer smo ga mi postavili .preko vage za merenje i nadjes ga. na kom gejmu u zivotu moderator za ruku vodi igraca do respawna? svi vodovi su imali sto odbrambene sto napadacke misije ,nije postojala mogucnost da se sedi bas 2 sata jer uvek negde treba pomoc.ili u napadu ili u odbrani. paket za rucak je bio takav kakav jeste. slano slatko ,voce ,bilo je sokova ,energetskih pica i vode.u petak je spremana hrana za 100+ ljudi koji su bili na kampu.

#

o ponasanju igraca kada su pogodjeni ,tu nema previse komentara. svaki igrac pokazuje kakav je i covek .to sto nesto nije zabranjeno ne znaci da je dozvoljeno ali kod nas u srbiji sve je dozvoljeno dok se izricito ne zabrani.

#

na zalost dosta igraca nema iskustva u ovoj vrsti igre jer nam je takva scena. 100 m pesacenja i 4 sata pucanja i kuci na rucak.

#

voleo bih iskreno da svi napravite neko internacionalno iskustvo sa gejmovima oko nas . kod nas je igra dominacija ,zastavica satic. i prema tome se formiraju igraci. ovo je na kraju bio najavljen milsim susret ,sto znaci 10+km minimalno sa puno akcije.

#

i naravno, kao i dosad svaka kritika je dobrodosla. znam da nema sanse da je sve bilo super i idealno. omasena misija zadatak tacka. to se desava.redovni igraci su tu da posvedoce da se trudimo da te stvari ispravimo.

proper copper
# sturdy solstice malo citam pa da odgovorim. mozda ce neko i bolje kasnije. licno sam istovario u...

Imam malo iskustva pa cu da kazem da se apsolutno slazem sa Igorom. Bio sam na vise gejmova i kod nas a i u inostranstvu. Niti te vode okolo, a ni ne daju savete sta da obuces i poneses. Ono sto ste pravili prethodne dve godine je bilo pristupacnije masama i realno i objektivno nije bilo milsim, iako sam obe godine dobio milsim misije i dobro sam se proveo. U subotu je bila druga prica, po meni prava. Tek kad moras debelo da se potrudis krece prava igra. Da li si poneo dovoljno (na teren a ne u bazu) kuglica, vode, da li ti je oprema namestena kako treba, jesi li dobru repliku itd. Jos smo vreme imali idealno

#

Paket hrane je bio maksimalno korektan. Od svih gejmova u inostranstvu samo u Rumuniji na Overload je bio jedan obrok. U Madjarskoj samo voda. U Ceskoj na Borderwar-u za 110e nista.

delicate apex
# sturdy solstice malo citam pa da odgovorim. mozda ce neko i bolje kasnije. licno sam istovario u...

Tacno je da je vode bilo, ali nije to cela prica. Onaj momak prica gluposti pa ne ume da kaze tacno o cemu se radi. Vod 1 Slemova je poslat prvi u borbu, oko 10:15 po satu. Receno nam je da ponesemo samo ranceve. Vod 1 je u svojoj zoni operacije bio do 18h, dakle skoro 8 punih sati, a u spawnu koj nam je dodeljen nije bilo ni jedne flasice vode. Mi smo poneli kamile, ja licno 2.5l, ali to ne traje vecno i nije dovoljno za 8 sati na poziciji koja je dosta daleko od glavne baze. Sreca je sto su bili moderatori na quadu, pa su neki od nasih igraca otisli do glavne baze po balone vode.
U sustini, problem je nastao jer nismo znali koliko dugo cemo biti u zoni operacije, a receno nam je samo da ponesemo ranceve.

sturdy solstice
#

Gde smo videli problem pokusali smo da resimo.nesto sigurno jesmo a nesto nismo.

mossy inlet
#

svakako pohvale za sam tok gejma idealna mesavina setnje i akcije

sturdy solstice
proper copper
paper crow
#

Нек' изађу људи мало из зоне комфора.Распитајте се пре него што дођете какав је тип игре,ако волиш и навикао си да преко викенда играш аркаду предпостављам да ће те убити у појам шетња без акције то нема везе са организаторима.Колико они утичу и усмеравају толико и ми као играчи доприносимо или не доприносимо да игра будете што боља и разноврснија.Сигурно је било пропуста али ајде на леп начин да скренемо пажњу на то и сигурно ће се повести рачуна о томе шта год да је у питању само немој да сметнемо с' ума да и ми као играчи треба да имамо бар кондицију да изгурамо цео дан и ноћ игре,није то за подценити.

paper crow
proper copper
sinful aspen
#

MilSim je simulacija borbe sa svim izazovima koje ona nosi.
Znači mora da se spremite na pešačenje, borbu u susretu, zasede, odbranu baze,...Uz sve to dodate vremenske uslove, kišu, blato.
Nema igranja sat vremena pa onda pauza sat vremena. Ko nije spreman da to izdrži, bolje da se ne prijavljuje. Ovo nije susret gde je čisto napucavanje, a posle sat vremena igre izležavanje u respawnu.
Sa sobom nosite sve što vam treba.
Nemojte kriviti organizatora za to što vi niste organizovani.
Ne dolazi se u Lazarevac da bi bili viđeni i da se slikate.
Ovo je susret koji traje 12+ sati u kontinuitetu bez pauze. Tako da ako ste i imali malo vremena, to ste imali sreće🤗
Jer neprijatelj ne spava🫣

paper crow
long hamlet
#

Auuuu...jbt koja pljuvacina...
Kako se kaze ako nisi spreman za ovako nesto nemoj ni dolaziti...

Btw da i ja dodam nesto u vezi organizacije ASKE i susreta...
Sobzirom da mi je pripala cast da vodim Vod 5 usled sprecenosti mog TL koji je trebao da vodi...
Vecina timova koja su bila u vodu su znali teren i znali su koliko treba napora da se odradi zadatak... Posle par sati od pocetka igre smo uspeli da zauzmemo bazu zajedno sa Vod1 i Vod4... Komunikacija izmedju nas je bila na zavidnom nivou... Zadatak koji smo dobili odnosenje raketa i postolja je protekla fino i bez naletanja na protivnika...cak i po povratku u bazu Vod1 je isto zavrsio isti zadatak ali na drugoj tacki...
Malo kasnije smo imali napad na bazu gde nam se prikljucuju momci iz voda2 gde smo uspesno odbranili bazu i u dogovoru sa Acom iz Hornets-a su prihvatili zadatak i rakete i postolje su odneli na tacku, gde su taj zadatak uspesno uradili...
U 19 odlazimo do nase baze gde se dobijamo brifing za nocni deo... Sa obzirom da je jedan igrac iz mog tima imao gripu i da ga je ceo dan drmala neka temperatura je izgurao je ceo susret na nogama...

Moje opste vidjenje susreta...mnogo kilometara predjenih, zamerke i nemam...neprijatelja na sve strane... Vode je bilo na tackama mada sam ja imao kamilu koji nisam ni isprazio...sve u svemu upala misica i lepo vreme...

lofty dew
# robust hatch Ja sam imao 12 okvira na sebi, cca 1800bbs. Meni je to bilo ok, potrosio sam pol...

evo i ja par stvari na temu vaseg angazmana i shvatanja milsima... Pre gejma si mi se obratio sa zahtevom da u petak noc uzmes smestaj jer te ne zanima kampovanje u satoru itd vec hoces komoditet... svakako ovaj tip nije definitivno za tebe... ako si ocekivao cesmicu na svakih 200 metara opet si se prevario... dakle MILSIM pa se raspitaj pre toga kakav tip igre se igra kod nas i ovde prosto neces dobiti napucavanje.... jbg zao mi je sto nismo ispunili tvoja ocekivanja da bude hotel sa 5 zvezdica i igra u lobiju istog.

#

o tvojim komentarima ne bih previse jer tvog tima i tvoje prijave nema nigde... sto bi se reklo kad mi pokazes da si platio kotizaciju i ispred kog tima onda dalje mozemo da komentarisemo 😉 daleko bilo da si dosao da igras bez placenje kotizacije da ne kazem ufunjao se 🙂 ne zelim da verujem da takvi ljudi postoje ali na zalost ne vidim nigde tvoj tim u podeli niti tvoju uplatu kotizacije.... Mozda pod nekim drugim imenom tima ili kako vec...

robust hatch
# lofty dew evo i ja par stvari na temu vaseg angazmana i shvatanja milsima... Pre gejma si ...

Tako je Miltone, pitao sam te, ali to nema nikakve veze sa mojim licnim angazovanjem na terenu.
To da li sam bio u satoru ili smestaju je moj licni izbor, i to je to.
Napisao sam gore u tekstu sta sam ja zamerao, a ne to da li sam spavao u satoru ili smestaju.
Ok, za vas nije to potpuni MILSIM, to jedino mogu da postujem vase misljenje.

Da ste rekli, momci, VOD2 imate 5 balona po 5lit vode i nosite u vas respawn, niko se ne bi bunio. Niko ne osporava da vode nije bilo, bilo je, ali isto tako sam jedva dobio da sipam vode u flasu kod satora na pointu 6.

Druga moja zamerka je bila podela Bugara, nisam znao da se oni ne podnose pa ste ih podelili u dva voda.

Sto se tice igre ja nemam zamerke. Saradjivao sam sa vodom 1, tj Kraguj-em, i meni je super bilo. Dosao sam na teren koji znam da je zahtevan, padao sam, valjao se po ruzama, sve je to ok, tako da znam gde sam dosao. Eto.

lofty dew
# robust hatch Tako je Miltone, pitao sam te, ali to nema nikakve veze sa mojim licnim angazova...

Jesi doživeo amneziju sta si napisao ili šta je u pitanju... vraticu te samo na poslednju recenicu tvog komentara...."...osim terena, koji je TOP, sve ostalo je velika nula."

Druže kontradoktoran si ili imas alchajmera pa zaboravljas sta pišeš... svaka čast tebi i tvom misljenju cenimo i poštujemo ali obzirom da smo sa tvoje strane ocenjeni nulom i nismo davali ljudima vode da piju, donosis zaključke bez da si i sekunde upucen u organizacione stvari i zasto je nesto moralo da bude kako je bilo, daaaajes sebi za pravo da kazes nekome da je nula! Hvala ti i sram te bilo!

river cradle
#

Los kemantar vs reakcija organizatora:
-Zdravo _____ zao mi je sto se nisi proveo najbolje na nasem sustetu, koje je tvoje misljenje kako da to promenimo za sledeci put? ❌❌❌
Vs

-Duvaj ga za tvoj los komentar na moj gejm nemoj vise ni da dolazis! ✅✅✅

#

Respect

kind crater
hidden fossil
sturdy solstice
#

iskreno bih vise voleo na neke konstruktivne komentare za gejm. ne postoji los komentar. postoji razmena misljenja i predlog za resenje.