S obzirom da se zadnjih par dana vodi debata o par "kvalitetnijih" replika EoTech-a, odlucio sam da napisem svoje misljenje o mojoj Holy Warrior EXPS replici koju sam danas uzeo prvi put u ruke.
Crna boja EXPSa priblizno imitira boju pravog, kao i sam logotip i lokacija istog. Uzeo sam EoTech logo sa zastavicom nakon sto su se razisli sa L3 Harris. Kuciste ima "rupicu" sa desne strane kod battery housinga koje takodje poseduje EoTech, samo je malko drugacijeg oblika nego kod pravog. Sam kvalitet kucista je odlican, teza je od "558" kopija, identican pravom po dimenziji.
Font za upucavanje optike "Right" i "Down" je drugaciji nego na pravom, losije je uradjen, ivicast, nekonzistentnog razmaka izmedju slova. Dugmici su identicni kao na pravom, sa pozitivnim i taktilnim "klikom" na svako pritiskanje. Poseduje NV Dugme preko kojeg se menja u NV mod (koji radi po istrazivanju i recenzijama drugih ljudi na aliekspresu, ja trenutno nemam NVG pa ne mogu da garantujem za to). Ima 20 modova osvetljenja za dnevnu funkciju i 10 modova osvetljenja za nocnu funkciju.
Vredno je napomenuti da je samo staklo i kuciste najtacnije na ovom repro-u, jer jedini prati oblik eotecha, nije "kockast" nego ima zakrivljenje na gornjoj ivici stakla.
Ima Auto Shutdown posle 8h ako se iskoristi "Up" dugme za paljenje, dok je Auto Shutdown 4h ako se upali na "Down". Takodje ima Low Battery indikator u vidu treptanja koncanice pri prvom paljenju. Klikovi na zeroing turretima su pozitivni.