#Holy Warrior HWO S-1 EXPS 3-0 replika

1 messages · Page 1 of 1 (latest)

split oasis
#

S obzirom da se zadnjih par dana vodi debata o par "kvalitetnijih" replika EoTech-a, odlucio sam da napisem svoje misljenje o mojoj Holy Warrior EXPS replici koju sam danas uzeo prvi put u ruke.

Crna boja EXPSa priblizno imitira boju pravog, kao i sam logotip i lokacija istog. Uzeo sam EoTech logo sa zastavicom nakon sto su se razisli sa L3 Harris. Kuciste ima "rupicu" sa desne strane kod battery housinga koje takodje poseduje EoTech, samo je malko drugacijeg oblika nego kod pravog. Sam kvalitet kucista je odlican, teza je od "558" kopija, identican pravom po dimenziji.

Font za upucavanje optike "Right" i "Down" je drugaciji nego na pravom, losije je uradjen, ivicast, nekonzistentnog razmaka izmedju slova. Dugmici su identicni kao na pravom, sa pozitivnim i taktilnim "klikom" na svako pritiskanje. Poseduje NV Dugme preko kojeg se menja u NV mod (koji radi po istrazivanju i recenzijama drugih ljudi na aliekspresu, ja trenutno nemam NVG pa ne mogu da garantujem za to). Ima 20 modova osvetljenja za dnevnu funkciju i 10 modova osvetljenja za nocnu funkciju.

Vredno je napomenuti da je samo staklo i kuciste najtacnije na ovom repro-u, jer jedini prati oblik eotecha, nije "kockast" nego ima zakrivljenje na gornjoj ivici stakla.

Ima Auto Shutdown posle 8h ako se iskoristi "Up" dugme za paljenje, dok je Auto Shutdown 4h ako se upali na "Down". Takodje ima Low Battery indikator u vidu treptanja koncanice pri prvom paljenju. Klikovi na zeroing turretima su pozitivni.

#

O samom performansu, i zadovoljan sam a i donekle sam razocaran. Sama koncanica je odlicna, verna originalu. Osvetljenost koncanice je jako impresivno, vidi se po danu u 2 po podne kada je najvece sunce, na nebu itd. Sta nisam ocekivao jeste toliko refleksije na staklu, primarno u zatvorenom prostoru. Nije toliko strasno, ali svakako nisam to ocekivao od replike holoa od 100ak eur. Ima nekih 10-15% tinta
na staklu sto je okej, vidi se sasvim fino i nije ni priblizno lose koliko su oni "blue box" "558" alternative. Jos jedna stvar sto mi ide na zivce je opet refleksija; ali refleksija LED emitera koja je neprimetna danju ali u tamnijim prostorima sa jacim osvetljenjem koncanice moze da nervira pojedince (mene).

Sve u svemu, ocenio bih je sa 7.5/10, nije u potpunosti ono sta sam se nadao od replike, ali ove zamerke koje imam su nitpicks, za 90% ljudi ce raditi posao, samo bolest ne bira a mene je izabrala.

#

slike soon.

gray pilot
#

Ja cekam da mi stigne FDE sa milspec oznakama pa cu ga uporediti sa EG i starijim HW koje imamo u timu

gray pilot
#

da

split oasis
# gray pilot da

bas prenesi utiske kad ti stigne. sem vizualnog iskustva, sa pravim nisam puno dodira da nije bilo na sajmu. po meni je skroz ok za ovih 100 i nesto evra, mislim da sam imao veca ocekivanja nego sto je zapravo, ali je ok u poredjenju sta vecina ljudi nosi. Roze eotech, stakla zatamnjena kao na bmw i slicno

gray pilot
#

Videcu kad stigne, uporedicemo i sa pravim koji ima drugar cim bude prilika

mellow orchid
#

Odakle nabavljate ovo?

split oasis
#

ja sam sa aliekspresa, mogu ti poslati link

mellow orchid
#

Jel proizvode oni svoju verziju elcan?

#

Moze link u dm

split oasis
#

mislim da proizvode

#

imas dm @mellow orchid

gray pilot
#

HW pravi, ali po rivjuovima, sumnjaju ljudi da je ista fabrika kao EG

split oasis
#

update;
battery life optike je reklamiran na 24 sata na brightness nivou 12 (jako slabo, ali je to podrazumevano s obzirom da pricamo o eotech klonu)

cursive steppe
#

I dalje je Evolution Gear broj 1 kad su repros u pitanju

split oasis
gray pilot
#

Stigao, pa cemo da uporedimo sa eg prvom prilikom. Za sad deluje brutalno, odlicna iluminacija, kliki dugmici, sve deluje kako treba

split oasis