#Individualni Marsoc Loadout Kit (Storm Raiders)

1 messages · Page 1 of 1 (latest)

pearl mulch
#

Pozdrav ekipa, razmišljao sam dugo da li da postavim svoj timski Loadout. Pa evo riješio sam da podjelim sa vama moj skromni doprinos. Ovaj post je namijenjen prije svega da vas malo upoznam sa MARSOC LO koji nosimo.

Što bi rekao Garant Thumb lets start from the tip to the bottom 😄

Helmet
-OpsCore Maritime (FMA)
-Comtac III (TacSky)
-HellStar 6
-Contour 4
-Vlite (Red & Green)
-PVS 31 battery pack ( FMA)
-Wilcox L4G24

2nd Line

-JPC 2.0 (IdoGear)
-Tripple flap mag pouch (TMC)
-MBTIR Radio pouch (Eagle Industries)
-Single mag pouch (Eagle Industries)
-3x Flash bang pouch (Eagle Industries)
-SFLCS Utiliti pouch (Eagle Industries)
-North American Rescue CAT TQ Gen5

1st Line

-Ronin Shensi Belt (repro)
-Safariland 7TS 7378 ALS holster
-HSGI Tacco 2x9mm + 1x556 pouch
-Folding dump pouch
-Lanyard
-Amazon IFAK medic pouch

Uniform

-FFI M81 Woodland G3 cut
-Multicam G3 cut
-Patagonia L5 PCU Softshell

Gloves

-PIG Alpha gloves

Backpack

-Haley Strategic Flatpack CB

Foot wear
-Solomon GTX

Replicas
-Specna Arms Edge 2.0 E19 W/Aster
-Evolution Gear EXPS + G33
-Element PEQ 15 LA5 UHF fully function
-Big Dragon KAC QD Silencer
-Big Dragon MOE grip
-VTAC Padded sling
-WE Glock 19 Gen5

Mali note, sve što je navedeno kao WIP su stvari koje još uvek čekam da stignu. Uprincipu ima par stvari koje planiram da menjam, kao na primer JPC. U planu mi je da uskoro predjem na multicam Crye JPC 2.0, kao i još par nekih sitnica koje bih zamjenio.

real hatch
#

Bravo, dosta truda uloženo nema sta. Samo naci i nabaviti dosta stavki nije lako. Ali meni je to jedan od momenata koji volim kod airsofta. Kad uhvatim vremena mogao bih da i ja ovako nešto napisem

pearl mulch
#

Hvala! Aoo bolje da ne pričam koje su muke, cimanja i šeme da se sve dovuče vamo 😂

pearl mulch
#

E ovako, da se nadovežem na jednu temu baš vezano za opremu, a to je PRSLUK!

Sada za vikend imao sam priliku da testiram skoro svu opremu na streslištu, ali veliku pažnju mi je skrenuo sam prsluk. Neko je u nekom postu ovde po kanalima razbijao prsluke po kategorijama, pa bih hteo malo na to da se osvrnem.

Elem, moj prsluk je IdoGear JPC 2.0 u CB boji. Ono sto sam imao prilike da vidim sada za vikend, jeste da uporedim moj i pravi Crye 2.0. Repro je repro, to nema priče, ALI.... namerno sam stavio velikim slovima. Iskren da budem vidljiva je samo estetska razlika i razlika u odabiru materijala. Pa da počnemo.

Tada u tom postu gde su se prsluci razbijali po kvalitetima, naveden je Emerson i TMC kao drugi po redu što se kvaliteta izrade tiče. Tu činjenicu bih odmah odbacio jer sam imao Emerson i nisam bio zadovoljan sa njime. Mnogo je krut i po meni prilično neudoban za nošenje. TMC... hmm ok, to nema pogovora, što se kvaliteta tiče, tu su stvarno dali svoj maksimum. Ali takođe u tu vrstu kvaliteta ubacio bih i IdoGear.

Ono što me je iznenadilo kod IdoGear jeste što su retalivno mala odstupanja što se šavova tiče. Molle sistem kod njega je za nijansu uži nego kod Crye modela.
IdoGear - jedan šav- 2mm
Crye - od 2 do 3 mm zavisi za koji molle.
Čičak je kvalitetniji kod Crye naravno, shoulder padovi su rastedljivi, dok kod IdoGear su ipak od najlona, ali to uopšte ne utiče na samu udobnost. Kinezi nisu štedeli konac kada su šili ''telo'' prsluka, pa se tako može videti da imaju dupli šav. Na nekim mestima je i samo jedan, gusto zbijen. Hypalon materijal koji poveruje naramenice i telo prsluka je laminiran za neki drugi materija i deblji je za koji milimetar od kineza, dok na kinezu je hypalon laminiran jedan na drugi i debljine je oko 1,5mm.

Ono što ne dostaje kinezu jeste to što na zadnjem panelu prsluka ne poseduje rastedljivi materijal, tako da si osuđen da juriš ploče koje su ili manje ili baš te dimenzije. kao što je navedeno u spec.

#

Što se boje tiče, kinezi su se stvarno potrudili da ubodu boju, ali ipak su ostavili onaj svoj pečat. Hypalon koji je na originalu neke tan boje, kod kineza je to ipak neka Khaki varijanta, kao i čičak na Admin dzepu sa prednje strane.

#

Ovo čisto pišem zbog toga što sam dao sebi onaj momenat da razbijem taj mit o tome koliko je zapravo IdoGear ok opcija ukoliko neko nije u stanju da priušti sebi original. Naravno, kinez je kinez, ali opet neka kvalitetna varijanta kineza.

Evo ukratko opis posle više sati zagledanja i uporedjivanja.

#

I naravno neko moje mišljenje.

pearl mulch
#

Multicam w/ Patagonia PCU i oficijalno potpun LO 🥳

real hatch
#

Stigla jasa 😀

pearl mulch
#

Daaaa

#