Neko vreme se bavim prvaljenjem hpa adapera za gbb okvire pa rekoh da podelim svoje iskustvo. Konkretno za sad sam uspesno napravio za gbb glok okvire gde se koriste mp5 aeg okviri, u procesu finalizacine je I za m4 okvire, a u planu su adapteri I za druge gbbr replike. Koristio sam metodu 3d stampe fdm sa petg filamentom, licno on mi se pokazao kao najtvrdji I najizdrzljiviji ali sa svojim nedostacima konkretno jer kroz sam materijal prolazi gas pod pritiskom tako da ako se tretira premaze sa lepkovima/epoksi smolama moze da se resi taj probem, nisam koristio sla konkretno za adaptere, postoje rezini koji su izuzetno kvalitetni I verujem gde ne bih bio prisutan taj problem. Opet tesko je da se nadje oring koji ce lepo da dihtuje izmedju tela okvira I adaptera I koji je prave velicine, tako da lepak koji sluzi za dihtovanje glave motora mi se pokazao kao ok resenje. Postoji princip koji jos nisam isprobao a to je da se baza okvira isece ispod dela gde su bb I zameni ventil sa crevom na njoj tako da adapter samo sluzi kao drzac za aeg okvira I sustini smanjujete mogucnost ne dihtovanja I gubitka gasa, ali realno ovo je ok resenje samo za replike pistolja ne I pusaka. U principu jako zanimljiv proces, realno brzi od shipping-a da sam narucio sa nekog sajta preko.
#Koristite AEG okvire na GBB replikama.
1 messages · Page 1 of 1 (latest)
Fino odradjeno. Meni se od ovih opcija za hpa tapp gbba najvise svidja ona nova Airtac varijanta, gde koriste shellove za sacmare kako bi dobili flush fit hpa tappovan okvir
Cek, cek ne kontam uspeo si da napravis od AEG okvira okvire za GBBR replike ili pravis da GBBR okviri mogu na HPA? 🙂
Da uz pomoc adaptera koji se stavi na gbb okvir umesto baze okvira, mozes da zakacis aeg okvir I imas ventil na adapteru koji se zakaci hpa boca tako da imas kozistentan pritisak I kapacitet aeg okvira.
I'ma dosta zanimljivih stvari na ovom polju.
Znači nisi prepravio AEG okvire da rade na GBB replikama, već AEG na HPA? Zar to nije odavno moguće? @ruby token zar ti ne koristis AEG na HPA?
Aaaaa ček sad vidim fotkuuu, adapter kojim kačiš AEG na GBB okvir, a koristis HPA. Brate koja okvir gimnastika 🤣
Nee broh, ja koristim cist hpa sistem. Nema veze sa Aeg
Osim obicnog midcap okvira sto koriste aeg, ali nemam pogon vazduha is okvira.
Bilo bi previse piiiiiip da ide iz okvira. Meni je ventil ispod kundaka, ne ide cak ni iz rukohvata. Ali da, na polju hpa mozes svasta da radis.
Postoje hibridi gde su polu aeg polu hpa
Ovo njegovo je dobra opcija ako hoces da koristis gbb i da imas trzaj itd, a da ne moras da punis gasom. I hpa radi na bilo kojoj temperaturi, podesis regulator i uvek imas tacno dzula koliko teren dozvoljava
Ali da, izgleda veoma rogobatno pa je prikladno samo za neki spidsoft/cqb
Kad nosis pistolj ili gbbr kao primarnu repliku
Imerzija 0, ali ko voli nek izvoli. 🙂
Pa to, generalno je jedina opcija da koristis GBB na manjim temperaturama
Dok je mapp i r32 za mene nema zime 🙂
Ni mapp nece da radi kad padne temperatura ispod nule. Da ne pricam o tome sto ni na 5 stepeni nece uspeti da isprazni ceo okvir i zakljuca slajd svaki put
Odigrao sam u Golubincima na -1 sa mapp. 🙂 S tim da imam plasticni GHK G5, koji je ekstremno efikasan sa gasom, pritom okviri su plasticni, tako da sam tu u prednosti. 🙂
Pokažem ti repliku sledeći put u NS. 🙂
To jeste, iams prednost sa cooldownom. Meni sa Mp7 sa metalnim okvirima cooldown ubije performanse na premalim temperaturama pa uglavnom igram sa AEGom
I opet, HPA i klasicni gasovi se ne mogu porediti po pitanju konzistencije itd. Mnogo prednosti ima hpa, ali je crevo najveca mana
Ma sa HPA nema brige, meni jedino to crevo i boca ruše imerziju kao da je paintball.
najbolji hibridi su stvari tipa daytona i slicno, gde imas HPA pogon ali nevezan za sam okvir
jbg, zato kazem, rutiranje kroz okvir je meh. Imas npr WE p90, gde mozes da hpa tappujes interni rezervoar, provuces crevo kroz sling i imas GBB
@ruby token ima HPA, gde je crevo direkt u telo
Znači ne okvir, ne drška, ne kundak, već u telo
imas i replike sa HPA crevom koje funkcionisu kao GBB, tipa daytona guns, tippman m4 i slicno
Da, to je onaj redline slingplate ili kako se vec zove adapter, nema tu nikakve razlike
ja sam sproveo na buffer tube izlaz
Tippman znam iz dana kada sam igrao paintball. 😄
Da, imaju tu njihovu GBB m4, gde imas izbor ili izmedju namenskih Co2 okvira, ili da nakacis hpa/co2 preko creva u grip i koristis AEG okvire
zanimljivo resenje skroz, kao daytona gun za sirotinju
Meni realno crevo ne smeta. Prvih pola sata igre samo dok nisam prestao da razmisljam, kako je krenuo war, uopste se nisam ni setio da imam crevo. Ali sto se tice hpa, ko moze da zivi sa crevom, onda je gg. 🥲
Pa to, ako si navikao da ti replika bude na slingu dok je koristis, navicices se i na crevo
Kad smo kod map gasova oni su dozvoljeni?
mislim da je sve dozvoljeno dok god ne pricamo o nekim homebrew potencijalno opasnim varijantama, dok god ti je izlazna snaga u regulativi
Što ne bi bio?
Nikad nisam čuo za bilo kakvu regulativu vezanu za vrstu gasa