#Predlog: mogućnost biranja tima preko bota

1 messages · Page 1 of 1 (latest)

raven crest
#

Sa dodatkom ubacivanja timova preko #1075910934687662140 , bila bi dobra funkcija da ljudi biraju svoj tim preko kanala namenjenog samo za to. U principu, ljudi reaguju sa ikonicom tima u kojem jesu, a da bot dodeli osobi role tog tima. ProBot i Dyno botovi imaju mogućnost toga pod nazivom Reaction Roles (ili nešto slično, kod svakog je drugačije). Prednost toga je što ne moraju moderatori stalno da se cimaju da daju rolove, nego osoba samo ode u kanal koji se zove npr. team-roles ili nešto slicno. Isto tako mogu da biraju i šta su timu: član, vodja jednog dela tima, itd.

Ovo je sugestija iz ličnog iskustva, jako brzo postaje cimanje svakom pojedinačno davati rolove

coarse sparrow
#

U startu bi ti propalo, jer bi bilo ko mogao da uzme role, bio clan tima ili ne.

raven crest
#

Računajući ljudski faktor da, neko kome je namera da troluje bi mogao da uzme šta hoće. Može da se limitira da uzme samo jedan role, tj da izabere jedan tim, ali opet, može da uzme šta hoće iako nije deo tima. Ali valjda svi mi koji se bavimo airsoftom makar malo držimo do nekih pravila

mossy heart
#

Sto se tice olaksanja posla moderatorima a da se zaobidje potencijalno trolovanje, moze samo da team leader ima ulogu koja moze da daje uloge drugima

dusky spire
#

Dodatni problem je i automatsko generisanje rola koje je opet podlezno zloupotrebi.

dusky spire
#

Nego, sada trebamo da implementiramo Onboarding. Tu ce biti odabira rola, sto funkcionalnih, sto radi zabave.

Sto se tice mogucnosti vodja/predstavnika timova da dodeljuju/uklanjaju rolu svog tima drugim clanovima, to bi zapravo mogao da odradim preko custom komandi. Nece biti elegantno i zahtevace malo izmena u formatu rola timova (jer se nekako moraju izdvojiti od ostalih, a drzati hardkodovan spisak nije bas dobra ideja), ali ce omoguciti odredjeni nivo rasterecenja. Automatsko generisanje rola, makar za sada, nece biti aktivno razmatrano, ali cu staviti i tu ideju u backlog.

mossy heart
#

Pa valjda moze da se da ovlascenje ulozi da da neku ulogu na to sam mislio

dusky spire
#

Ne za specificnu ulogu, vec samo da moze da dodeljuje uloge.

#

Preko botova ce moci da se sredi ako se u pozadini ubace dodatne provere, tako da samo svom timu moze da dodeli nove clanove.

mossy heart
#

Sigurno? Bas mislim da je bila tipa opcija da moze da se dodeli sve do nekog ranga kao uloge a ne moze preko toga, pa bi tipa uloga horda bila najniza privilegija a moderator vise ili sta vec mada ne znam nisam se igrao sa tim opcijama mnogo