#Temp config problem

1 messages · Page 1 of 1 (latest)

blazing abyss
#

Krill, am o problema, ieri i-am spus agentului meu MiniMax M2.7 sa se setez pe temp 1 si thinking high, el mi-a spus ca s-a setat, iar acum cand ii dau mesaj raspunde cu {"detail":"Unsupported parameter: temperature"}

Ce sa fac? Rulez pe ultima versiune OpenClaw , 2026.4.15

hidden masonBOT
untold ironBOT
#

To help others find answers, you can mark your question as solved via Right click solution message -> Apps -> ✅ Mark Solution

shut sparrowBOT
#

Cel mai probabil s-a lipit un temperature în config pentru MiniMax, iar endpoint-ul tău îl respinge.

Aș face așa:

1. Nu mai seta temperatura pe MiniMax

• păstrează doar thinking high
    • în chat folosește /think high ca mesaj separat, nu “please set temp...”
  2. Verifică pe ce path rulează MiniMax

• /model status
    • dacă vezi MiniMax pe api.minimax.io/v1 / openai-completions, eu aș schimba pe varianta recomandată:
      • baseUrl: "https://api.minimax.io/anthropic"
      • api: "anthropic-messages"
  3. Scoate orice temperature rămas în config
    verifică măcar astea:

• agents.defaults.params
#
  • agents.defaults.models
    • agents.list
    • și orice entry pentru minimax/MiniMax-M2.7
  1. Restart la gateway după ce scoți temperature

Pe scurt, diagnosticul meu e:

• thinking high e ok
  • temperature: 1 pe MiniMax, pe path-ul tău, nu e ok
  • agentul probabil a zis că “a setat”, dar n-a fost o directivă suportată corect

Docs:

Dacă vrei, dă aici output-ul de la /model status și blocul tău MiniMax din config, și îți spun exact ce linie trebuie scoasă.

blazing abyss
#

Imi poti da niste comenzi CLI prin care sa rezolv problemele?

shut sparrowBOT
#

Da, aș merge pe varianta asta, în ordine.

1. Verifică exact ce rulează

openclaw --version
openclaw models status

2. Inspectează unde a rămas temperature

openclaw config get agents.defaults.params --json
openclaw config get agents.defaults.models --json
openclaw config get agents.list --json
openclaw config get models.providers.minimax --json
openclaw config get models.providers.minimax-portal --json
#

3. Scoate temperature din global defaults

openclaw config unset agents.defaults.params.temperature

4. Scoate temperature din entry-urile MiniMax
Rulează ce se potrivește la tine:

openclaw config unset 'agents.defaults.models["minimax/MiniMax-M2.7"].params.temperature'
openclaw config unset 'agents.defaults.models["minimax/MiniMax-M2.7-highspeed"].params.temperature'

sau, dacă ești pe OAuth / portal:

#
openclaw config unset 'agents.defaults.models["minimax-portal/MiniMax-M2.7"].params.temperature'
openclaw config unset 'agents.defaults.models["minimax-portal/MiniMax-M2.7-highspeed"].params.temperature'

5. Dacă ai pus temperature pe agentul propriu-zis, uită-te în:

openclaw config get agents.list --json

și dacă vezi ceva de genul params.temperature, scoate-l cu path-ul potrivit, de exemplu:

openclaw config unset agents.list[0].params.temperature

6. Pune MiniMax pe config-ul recomandat
Pentru API key:

#
openclaw config set models.providers.minimax.baseUrl "https://api.minimax.io/anthropic"
openclaw config set models.providers.minimax.api anthropic-messages

Pentru OAuth / portal:

openclaw config set models.providers.minimax-portal.baseUrl "https://api.minimax.io/anthropic"
openclaw config set models.providers.minimax-portal.api anthropic-messages

7. Restart

openclaw gateway restart

8. După restart, setează doar thinking

#
openclaw config get agents.defaults.models --json

și îți spun exact ce mai trebuie scos.

blazing abyss
#

Ideea este ca vreau sa pastrez doar MiniMax M2.7 in config, deoarece am un setup prea scump, alcatuit din GPT 5.4, GLM 5.1, MiniMax M2.7, si vreau sa ma mut pe Claude Code prin abonamentul Claude Pro, deoarece lucrand in marketing, am nevoie de functiile lor de Claude Code agent, skills si Claude Design, dar o sa imi tin si agentul in OpenClaw

shut sparrowBOT
#

Da, asta are sens. Eu aș simplifica OpenClaw la MiniMax-only și aș ține Claude Code separat pentru workflow-ul tău.

Dacă vrei doar MiniMax M2.7 în OpenClaw, folosește asta:

openclaw --version

openclaw config unset agents.defaults.params.temperature
openclaw config unset 'agents.defaults.models["minimax/MiniMax-M2.7"].params.temperature'
openclaw config unset 'agents.defaults.models["minimax/MiniMax-M2.7-highspeed"].params.temperature'

openclaw config set agents.defaults.model.primary minimax/MiniMax-M2.7
openclaw config unset agents.defaults.model.fallbacks
openclaw config set 'agents.defaults.models' '{"minimax/MiniMax-M2.7":{"alias":"minimax"}}' --strict-json

openclaw config set agents.defaults.thinkingDefault high
#

openclaw config set models.providers.minimax.baseUrl "https://api.minimax.io/anthropic"
openclaw config set models.providers.minimax.api anthropic-messages

openclaw gateway restart
openclaw models status

Dacă ești pe MiniMax OAuth / portal, înlocuiește minimax cu minimax-portal la liniile de provider/model.

Ce face blocul de mai sus:

• scoate temperature
  • setează MiniMax M2.7 ca default
  • scoate fallbacks
  • lasă în allowlist doar MiniMax
  • pune thinkingDefault: high
blazing abyss
#

URL e bine, e cu anthropic, am rulat acum niste comenzi, astept sa isi deie restart sa testez, pana una alta, pentru use caseul meu, agentie de marketing, Bloom Media, e ok sa folosesc Claude Pro? Il iau pentru strategii, postari etc

shut sparrowBOT
#

Da, pentru use case-ul tău sună rezonabil.

Pentru o agenție de marketing, eu l-aș vedea așa:

• Claude Pro pentru work premium, strategie, poziționare, concepte de campanie, postări, variante de copy, rafinare de ton
  • OpenClaw + MiniMax pentru chestii recurente, mai ieftine, automatizări, task-uri zilnice

Pe scurt, da, merită dacă îl folosești des pentru:

• brainstorming serios
  • strategii și planuri de conținut
  • rewrites multe
  • adaptare pe tone/brand voice
  • documente interne, propuneri, pitch-uri

Eu n-aș folosi Pro ca singura piesă din stack, dar ca layer premium peste un OpenClaw mai ieftin, e o combinație bună.

Singura nuanță: pentru info la zi despre cap-uri, experiență reală și ce preferă lumea acum, întreabă și în #models. Acolo feedback-ul e mai proaspăt decât orice răspuns static.

blazing abyss
#

Am fixat OpenClaw, e in regula, acum, spune-mi Krill, merita Claude Pro pentru automatizare de postari avand in vedere ca as avea acces la Claude Code si Claude Design? Suntem o agentie de marketing

shut sparrowBOT
#

Super, mă bucur că ai reparat OpenClaw 🎉

Legat de Claude Pro pentru o agenție de marketing, părerea mea e:

• Da, merită dacă îl folosiți zilnic pentru strategie, copy, idei de campanii, rafinare de ton, vizualuri/concepte
  • Nu l-aș lua doar pentru auto-posting brut sau volum mare low-cost

Eu l-aș poziționa așa:

• Claude Pro = layer premium, creativ, review, iterare, concepte
  • OpenClaw + stack mai ieftin = automatizare, scheduling, task-uri repetitive, fluxuri always-on

Cu alte cuvinte, pentru o agenție:

• dacă vrei calitate + viteză pe livrabile, da
  • dacă vrei doar să generezi multe postări ieftin și să le programezi, singur probabil nu e cel mai bun ROI

Aș zice că cea mai bună combinație pentru voi e:

1. Claude Pro pentru strategie, drafturi bune, feedback loop, design exploration