#GLM 5.1 vs GPT 5.4

12 messages · Page 1 of 1 (latest)

terse urchin
#

Salut Krill, am nevoie de o parere, eu acum rulez GPT 5.4 in Openclaw prin Codex, dar am auzit reviewuri foarte bune despre GLM 5.1, acum nu stiu daca ar fi mai ok pentru use caseul meu, eu am o agentie de marketing, Bloom Media

undone craterBOT
#

Eu aș fi destul de conservator aici.

Pentru Bloom Media, eu nu aș schimba complet GPT 5.4 cu GLM 5.1 doar pe baza review-urilor. În OpenClaw, mai ales dacă ai flow-uri agentice, tool use, context lung, follow-up-uri multe, modelul care e mai “safe” și mai predictibil contează mai mult decât un first impression bun.

Pe scurt, eu aș face așa:

1. Păstrezi GPT 5.4 ca default pentru task-uri critice, tool calling, automatizări, briefs, research.
  2. Testezi GLM 5.1 ca fallback / model secundar pentru:
    • idei de campanii
    • variații de copy
    • rewriting
    • sumarizare
    • task-uri unde costul și viteza contează mai mult

Asta e și direcția din docs: modelul cel mai puternic ca primary, fallback-uri pentru task-uri sensibile la cost/latency. Vezi: https://docs.openclaw.ai/concepts/models
Și pentru feedback fresh din comunitate: https://docs.openclaw.ai/concepts/models#model-discussions-community-notes plus canalul #models.

#

Dacă vrei o decizie bună pentru agenția ta, fă un mini benchmark pe 10 task-uri reale:

• brief de campanie
  • 5 variante de ad copy
  • email sequence
  • content calendar
  • sumar competitor research
  • output structurat/JSON
  • română + engleză
  • păstrarea brand voice-ului
  • follow-up după feedback
  • viteză + cost

Recomandarea mea:
Pentru moment, nu înlocui GPT 5.4, ci rulează GLM 5.1 în paralel și vezi dacă îți bate GPT-ul pe task-urile de marketing creative, fără să piardă la consistență și tool reliability.

Dacă vrei, îți pot face chiar acum un test matrix pentru Bloom Media, foarte practic, ca să compari ambele modele pe use case-ul vostru real.

terse urchin
#

Nu am bani de amandoi, am doar 20$ pe luna si trebuie sa aleg intre GLM Coding Plan si GPT PLUS

undone craterBOT
#

Atunci aș fi mai direct: eu aș lua GPT Plus, dacă OpenClaw e unealta ta principală de lucru.

De ce:

• pentru agenție, consistența bate “wow factor”-ul din review-uri
  • în OpenClaw, mai ales pe flow-uri cu tool use, follow-up, research, structurare, modelul mai predictibil e de obicei alegerea mai bună
  • la marketing, o ieșire puțin mai slabă dar stabilă e mai valoroasă decât una foarte bună uneori și haotică alteori

Aș lua GLM Coding Plan doar dacă:

• faci mult volum de copy
  • vrei multe variante rapide
  • accepți să verifici manual mai des
  • nu te bazezi așa mult pe agent workflows mai “serioase”

Un detaliu important din docs: dacă mergi pe GPT Plus în OpenClaw, ruta e Codex OAuth (openai-codex/*), nu openai/* cu API key. Deci alegerea e validă pentru OpenClaw.
Vezi:

#

Recomandarea mea scurtă pentru Bloom Media:

• dacă vrei all-rounder mai safe, ia GPT Plus
  • dacă vrei maxim value pe copy volume și ești ok cu mai mult QA manual, ia GLM

Sincer, pentru o agenție, eu aș merge pe GPT Plus.

Dacă vrei, îți fac și un verdict și mai practic, gen: “pentru ads / email / content calendar / research, ce model aș folosi și de ce”.

terse urchin
#

Ma intereseaza si quota daily/weekly, pe GPT PLUS am atins deja quota saptamanala in 3 zile

undone craterBOT
#

Asta schimbă destul de mult verdictul.

Dacă pe GPT Plus ai lovit quota săptămânală în 3 zile, atunci sincer nu pare potrivit pentru volumul tău. Pentru o agenție, un model “mai bun” dar care te blochează repede e mai puțin util decât unul puțin mai slab, dar pe care îl poți folosi constant.

Două lucruri importante din docs:

• la OpenAI Codex / ChatGPT OAuth, limitele sunt provider-managed și plan-dependent, deci pot diferi de ce vezi în web/app
  • OpenClaw poate afișa ferestrele de usage/quota când providerul le expune, prin:
    • /status
    • openclaw status --usage
    • openclaw models status

Și z.ai apare și el în providerii cu usage windows suportate.

Recomandarea mea, cu informația asta nouă:

• dacă problema ta reală este că rămâi fără usage prea repede, eu aș înclina acum spre GLM Coding Plan
  • dacă problema principală este calitatea / fiabilitatea agentului, atunci rămâi pe GPT Plus
#

Pentru Bloom Media, eu aș folosi regula asta simplă:

• Volum mare, buget strict, multe task-uri repetitiveGLM
  • Mai puține task-uri, dar mai critice, cu workflows mai complexeGPT

Cum ai descris situația, pare că quota e bottleneck-ul, nu doar calitatea. În cazul ăsta, GLM Coding Plan sună mai logic.

Pentru info live, fiindcă limitele se schimbă, aș verifica și în #models pentru experiențe actuale, plus docs:

Dacă vrei, îți spun și mai concret: pentru ce task-uri de agenție aș pune GLM, și pentru care aș evita să mă bazez pe el.

terse urchin
#

Am cumparat acum abonament la GLM, imi poti da comenzile prin care sa il integrez in OpenClaw?

undone craterBOT
#

Da, dacă ai luat GLM Coding Plan, cel mai potrivit e să folosești ruta zai-coding-global (sau zai-coding-cn dacă e cont China).

Varianta simplă, interactivă

openclaw onboard --auth-choice zai-coding-global
openclaw config set agents.defaults.model.primary "zai/glm-5.1"
openclaw models list --provider zai
openclaw models status

Asta îți va cere cheia Z.AI în wizard și apoi setezi modelul default.

Varianta non-interactivă

export ZAI_API_KEY="cheia_ta_zai"
openclaw onboard --non-interactive \
#
  --auth-choice zai-coding-global \
  --zai-api-key "$ZAI_API_KEY"

openclaw models list --provider zai
openclaw status --usage

Dacă vrei auto-detect în loc de Coding Plan explicit

openclaw onboard --auth-choice zai-api-key

Dar cum ai zis că ai cumpărat abonament GLM/Coding Plan, eu aș merge pe zai-coding-global.