Jak w tytule, a mianowicie: zwiedziłem wyspę latającą, gdzie znalazłem zamkniętą na klucz skrzynkę, nie mając klucza zniszczyłem ją i wypadła tylko sama skrzynka, może i tak ma być ALE po teleportowaniu się podczas pływania z wody na statek (nie mogłem wleźć inaczej bo źle zrobiłem wejście) moja postać "zwolniła" i nie dało się biegać a do tego zaczęły się dziać "cuda" z różnymi przedmiotami (drzwi, furtki, stoły, piece, itp.), same zmieniły swoje oryginalne położenie, do tego jedna z moich skrzynek stojąca w wieży startowej zmieniła się (nie wiem jakim cudem) na zamkniętą skrzynkę (taką jak zniszczyłem wcześniej na wyspie) i nie mogłem do niej zaglądnąć po swoje itemki bez klucza (którego nie mam). Oczywiście po jej zniszczeniu zniknęły wszystkie moje itemki jakie w niej były.
#Duże problemy
6 messages · Page 1 of 1 (latest)
Skrzynie z otwartego świata które wcześniej były zamknięte na klucz po jakimś czasie też się zamykają, stąd też mechanika craftu, jakbyś zrobił skrzynkę i ją postawił nie wydarzyło by się nic takiego. Skrzynki zamknięte na klucz które niszczysz i stawiasz specjalnie nie mają lootu bo było by to obchodzenie mechaniki
Rozumiem, ale po pierwsze moja skrzynka, o której pisałem NIE była wcześniej skrzynką zamykaną na klucz, ale jakimś cudem się zmieniła w taką. Od początku była to zwykła skrzynka. A co z pozostałymi problemami? Czyli z samoistną zmianą kierunku ustawienia bloków? Na chwilę obecną to co zmieniło swoje ustawienie to "grube żelazne drzwi" - te, które są w startowej wieży na samej górze, oraz piec hutniczy, znajdujacy się w połowie wieży, a skrzynka o której mowa to ta, która jest obok tego pieca.
hmm mam prawie 50h w grze i nie trafiłem na tego typu błędy ale może to dlatego że na startowej wyspie byłem tylko pół godziny
Możesz podesłać zapis? Zerkniemy co się tam wywaliło.
Tutaj masz ścieżkę do folderu z zapisami
C:\Users\ username \AppData\Local\Everwind\Saved\SaveGames
Jeżeli był to twój jedyny świat to powinien nazywać się "Slot_0".
Rzeczone drzwi już przestawiłem tak jak powinny być i skrzynka też była zniszczona i postawiona ponownie, więc jest już niestety pusta. Reszta powinna być tak jak się zapisało ^_^