#Duże problemy

6 messages · Page 1 of 1 (latest)

rotund wing
#

Jak w tytule, a mianowicie: zwiedziłem wyspę latającą, gdzie znalazłem zamkniętą na klucz skrzynkę, nie mając klucza zniszczyłem ją i wypadła tylko sama skrzynka, może i tak ma być ALE po teleportowaniu się podczas pływania z wody na statek (nie mogłem wleźć inaczej bo źle zrobiłem wejście) moja postać "zwolniła" i nie dało się biegać a do tego zaczęły się dziać "cuda" z różnymi przedmiotami (drzwi, furtki, stoły, piece, itp.), same zmieniły swoje oryginalne położenie, do tego jedna z moich skrzynek stojąca w wieży startowej zmieniła się (nie wiem jakim cudem) na zamkniętą skrzynkę (taką jak zniszczyłem wcześniej na wyspie) i nie mogłem do niej zaglądnąć po swoje itemki bez klucza (którego nie mam). Oczywiście po jej zniszczeniu zniknęły wszystkie moje itemki jakie w niej były.

icy raft
#

Skrzynie z otwartego świata które wcześniej były zamknięte na klucz po jakimś czasie też się zamykają, stąd też mechanika craftu, jakbyś zrobił skrzynkę i ją postawił nie wydarzyło by się nic takiego. Skrzynki zamknięte na klucz które niszczysz i stawiasz specjalnie nie mają lootu bo było by to obchodzenie mechaniki

rotund wing
#

Rozumiem, ale po pierwsze moja skrzynka, o której pisałem NIE była wcześniej skrzynką zamykaną na klucz, ale jakimś cudem się zmieniła w taką. Od początku była to zwykła skrzynka. A co z pozostałymi problemami? Czyli z samoistną zmianą kierunku ustawienia bloków? Na chwilę obecną to co zmieniło swoje ustawienie to "grube żelazne drzwi" - te, które są w startowej wieży na samej górze, oraz piec hutniczy, znajdujacy się w połowie wieży, a skrzynka o której mowa to ta, która jest obok tego pieca.

icy raft
#

hmm mam prawie 50h w grze i nie trafiłem na tego typu błędy ale może to dlatego że na startowej wyspie byłem tylko pół godziny

frank plover
rotund wing
#

Rzeczone drzwi już przestawiłem tak jak powinny być i skrzynka też była zniszczona i postawiona ponownie, więc jest już niestety pusta. Reszta powinna być tak jak się zapisało ^_^